Волинську активістку, яка відома своїми акціями протесту біля прокуратури Волинської області Оксану Марищук та її сина було побито представниками "Національної дружини" у Луцьку.

Читайте також: Відому луцьку активістку побила "Національна дружина" під час акції протесту

Інцидент стався під час чергового пікету під стінами прокуратури. Як повідомлялося раніше, активістку вдарила в обличчя колишня працівниця видання "Волиньпост" та дружина очільника "Національної дружини" Олексія Кушнєра Ольга Валянік. У той час, її чоловік теж наніс важкий удар в обличчя сину активістки.

Для вияснення причин сторони конфлікту було доправлено до міського відділку поліції.

Потерпіла активістка Оксана Марищук погодилася дати інтерв’ю журналісту інтернет видання "Під прицілом", аби повідомити, що стало причиною нападу на неї та її сина.

"Це причинно-наслідковий зв’язок", – повідомила активістка.

"Все почалося із того, як у 2016 році вони "рихтували" Генріха Кащельного в його офісі. Сергій Абрам, який повністю живе на утриманні Рижкова, є тітушкою та був у двох автомайданах, із яких його вигнали з позором, бо він, мало того, що зробив криваву ДТП, то ще паралельно проходив по двох кримінальних справах – побиття Генріха Кащельного та мого сина.

Тож виходить, що 7 грудня вони побили Генріха та погрожували його взагалі вбити. Тоді, так звані тітушки, всі дружно: Рижков, Климчук (у своїх кругах більше відомий як "Баба") і Ніколайчук ходили "рихтувати" Кащельного через те, що Ольга Валянік разом із "Волиньпостом" написала, що Генріх шахрай. Тож якби він був шахраєм, то де на нього кримінальні справи?

Після того Кащельний почав вимагати аби цю інформацію спростували. Проте, цього ніхто не збирався робити, а до нього в офіс просто вломилися (Сергій Абрам мав посвідчення СБУ і представився їхнім працівником) тітушки, зокрема працівники "Самооборони Волині", та стали погрожувати фізичною розправою ще раз та взагалі вбивством, але це все було приховано куратором Тимофєєвим.

Проте, усі кримінальні справи (побиття і Генріха, і мого сина) знищує Швидкий, який фактично є "сірим кардиналом" та прийшов до влади через Бондаря, аби кришувати лісову мафію", – зазначає Оксана Марищук.

Читайте також: Відомі луцькі активісти пікетують поліцію та вимагають розслідувати вбивство АТОвця

"Тож після всіх цих подій, ми почали пікетувати 12 грудня 2016 року поліцію та Шпигу аби той відкрив кримінальну справу про побиття громадських активістів, зокрема Генріха Кащельного, де був присутній мій син. Наступного дня після пікетування, тобто 13 грудня, до нас приїхали Цуз, Абрам і Крикун, які побили мого сина, забрали мобільний телефон, бо він фотографував, коли били Кащельного (є свідки).

Після того як ми стали серйозніше пікетувати прокуратуру, сам Кушнєр посилав до нас тітушок, аби ті здирали плакати та розганяли нас, при тому сам він стояв неподалік у кущах та спостерігав за усім. Раніше він погрожував мені і моєму сину фізичною розправою за найменшу критику Гунчика. Тож зараз потрібно добитися аби його вигнали із "Громадської Ради" за такі дії. Також він входить до такої організації як "Юридична сотня України", а це дуже серйозна і потужна організація, але за свою поведінку його теж потрібно звідти вигнати.

Уже вчора була остання стадія: Кушнєр разом із Валянік підійшли до нас, за їхніми словами вони просто йшли до виконавчої служби, і побачили нас, тож між нами виникла словесна перепалка, а перед тим Кушнєр говорив, що у справі про побиття Генріха я нічого не доведу.

Потім Валянік обізвала мене дурною в присутності мого сина, якого відразу підійшов і вдарив Кушнєр.

Після того, я стала між сином та Кушнєром, аби той його не бив, а Валянік підбігла до Олега (сина) схопила його за горло, мене взяла за волосся та вдарила ногою в обличчя і розбила ніс. Вона одна тримала нас із сином двох, і ми ніяк не могли вирватись. І уже після того, як вона нас відпустила, Кушнєр знов вдарив мого сина в обличчя.

Вони ж прийшли до нас не просто так! Можливо їм із прокуратури подзвонили, бо до Валянік відразу вийшла Мурахевич і після того вони спокійно зайшли в приміщення повз охорону, де Ольгу навіть не запитали куди вона йде і хто вона така. А Кушнєр точно так само ходить до поліції", – сказала активістка.

Читайте також: "Це має бути останній дзвоник для прокурора", – перехожий про пікет Волинської прокуратури

Також потерпіла додала те, що слідчий Масюк Віталій Сергійович, котрий веде справу про побиття жінки та її сина, відмовляється віддати їй пам’ятку про права та обов’язки потерпілої та направлення на судово-медичну експертизу для фіксування важких тілесних побоїв.

Нагадаємо, що громадська активістка особисто знайома із лідером "Радикальної партії" Олегом Ляшком, який побачив її під час сидячого пікету у 2017 році. І саме через Оксану та інших небайдужих він "відчитав" тодішнього головного прокурора області Максима Киричука за бездіяльність. Вимогою Оксани Марищук тоді було відстоювати верховенство права і покарати винних у численних, на її думку, злочинах.

З Оксаною Марищук воліють не знайомитися політики, її побоюються чиновники, а "професійні" громадські активісти, такі як Сергій Рижков – від неї просто тікають.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter