Президент "Міжнародних авіаліній України" Євген Дихне заявив, що не мав жодних сумнівів у невинності компанії в автокатастрофі "Боїнга" поблизу Тегерана 8 січня. 

Читайте також: Нещодавно вийшла заміж: що відомо про волинянку, яка трагічно загинула в авіакатастрофі в Ірані (фото)

Про це Євген Дихне написав у Facebook.

"Ми на жодну секунду не сумнівалися в тому, що наш екіпаж і наш літак не могли стати причиною цієї страшної, жахливої авіакатастрофи. Спасибі всім, хто думав, і тим, хто аналізує, хто з нами це розділяв і розділяє. Для нас це дуже важливо. Це були наші найкращі хлопці і дівчата. Найкращі", – написав він.

Як повідомлялося, офіційно Іран заявив, що ракета "земля-повітря" збила літак МАУ рейсом "Тегеран-Київ", на борту якого загинуло 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. В офіційній заяві йдеться про те, що трагедія сталася через "людський фактор". Літак помилково сприйняли за ворожий об'єкт після того як він повернув у бік військового центру Корпусу вартових Ісламської революції. За кілька годин до катастрофи іранські військові обстріляли дві військові бази США на території Іраку.

Читайте також: Дізнався про трагедію від журналістки: чоловік загиблої волинянки на колінах цілує портрет та просить пробачення

Президент Ірану Хасан Роухані назвав трагедію "непрощенною помилкою" і заявив, що країна продовжить розслідування катастрофи українського літака. Своєю чергою лідер України Володимир Зеленський сказав, що Україна чекає від Ірану повного визнання провини у збитті літака МАУ, проведенні розслідування та поверненні тіл загиблих.

Нагадаємо, вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Увесь екіпаж, а також два пасажири були громадянами України. Відомо, що на рейс зареєструвалося 169 пасажирів, втім, двоє людей так і не сіли на борт літака. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook