У День міста Центральний парк культури та відпочинку імені Лесі Українки перетворився на справжнісінький мистецький осередок. Дійство розпочалось з урочистого відкриття алеї, присвяченої знаменитим скульптурам луцького митця Миколи Голованя.

Читайте також: "Тут є щось особливе": у Луцьку виступав геніальний Василь Зінкевич (фото, відео)

На відкриття завітали перший заступник міського голови Григорій Недопад, заступники міського голови Костянтин Петрочук та Ірина Чебелюк, радник міського голови Ігор Поліщук, директор департаменту культури Тетяна Гнатів, працівники виконавчих органів Луцької міської ради, а також лучани та гості міста, йдеться на сайті Луцькради.

"Я хочу найперше подякувати вам за ваш творчий доробок, непростий, але плідний, життєвий шлях, за те, що сьогодні будинок Миколи Голованя є символом нашого міста. Микола Головань – символ нашого міста, і його почесний громадянин. Дякую вам за те, що разом нам вдалося зробити цю алею.

Вечорами я часто гуляю у парку, і спостерігаю, з якою цікавістю люди розглядають ці скульптури. Ця алея унікальна, адже в день вона виглядає по-одному, а ввечері – зовсім інакше. Світло підкреслює ці чудові форми, які Микола Микитович творим багато десятків років. Чудово, що сьогодні нам вдалося зібрати їх усіх у одному місці", – висловив митцю свою щиру вдячність Ігор Поліщук.

Також він зазначив, що скульптору часто доводиться проводити екскурсії своїм творчим обійстям, а відтак – запропонував йому працевлаштування в КП "Центр туристичної інформації" та вручив Почесну грамоту міського голови.

Читайте також: Тим, хто зробив вагомий внесок у розвиток міста: у центрі Луцька відзначили почесних громадян (фоторепортаж)

Потому Микола Головань пригадав свій творчий шлях, та подякував міській владі за підтримку.

Однак святкування Дня міста у Центральному парку Луцька цим не обмежилось. Протягом вечора у різних локаціях парку відбулися мистецькі виступи, що налаштували лучан на таємничий та романтичний настрій.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook