У село Четвертня Маневицького району прибули представники Волинської ОДА, щоб передати Спасо-Преображенський храм громаді ПЦУ.

Читайте також: Церковні баталії продовжуються: на Волині − бійки через храми

Зі слів речника УПЦ Олега Точинського, віряни УПЦ не хочуть віддавати церкву, адже місцеві прихильники ПЦУ, мовляв, у незаконний спосіб перереєстрували громаду УПЦ та, не розриваючи охоронного договору зі старими власниками, уклали з регіональною владою новий, пише ІА "Волинські новини".

"У присутності представників ОДА та поліції прихильники ПЦУ зрізали замки з дверей храму. На вимоги поліції протидіяти тому, що відбувається, правоохоронці запропонували написати заяву", – каже Точинський.


Нагадаємо, про передачу церкви-пам’ятки архітектури національного значення та дерев’яної дзвіниці Свято-Преображенській релігійній громаді ПЦУ йдеться у розпорядженні тимчасового виконувача обов’язків голови Волинської ОДА від 9 серпня.

Читайте також: Палкі дискусії і шарпанина: у селі на Волині стався конфлікт через церкву (фото, відео)

Так, управлінню культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації доручили: підготувати та подати на підпис голови облдержадміністрації договір про безоплатне користування релігійною громадою культовою спорудою, що є державною власністю; утворити комісію з передачі культової споруди та подати на затвердження акт приймання-передачі майна голові облдержадміністрації.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook