Парафіяни Собору Юрія Переможця УПЦ КП, що у Володимирі-Волинському, замкнули храм і не впускають туди ні священиків, ні людей.

Читайте також: На Волині церква Московського патріархату поширює "сепаратистські" футболки

Суть конфлікту викладен а у відео, яке розмістили у мережі YouTube, – пише Район.Володимир-Волинський.

З відео можна зрозуміти, що до блокування святині парафіяни вдалися після того, як взнали, що вище церковне керівництво прийняло рішення зняти отця Євгена з посади настоятеля собору, а його сина отця Андрія – перевести на іншу парафію.

Саме з цього приводу парафіяни собору написали звернення (з 750 підписами, фото додається) і вирушили на прийом до Патріарха Філарета, проте рішення оскаржити не вдалося. У зверненні парафіяни згадують владику Матфея і стверджують, що він людина "з непомірним апетитом до грошей і лицемірством".

"Поки з Київського Патріархату не приїде сюди людина і не розбереться у всьому тому, що сталося, ми вирішили церкву не відкривати. Нас повинні почути… А ми своїх священиків просто так не віддам", – кажуть парафіяни Собору Юрія Переможця.

Читайте також: Лучани вимагають у храмах створити центри для безхатьків (петиція)

До речі, про свої наміри блокувати собор парафіяни повідомили Патріарха Філарета, двічі надіславши йому відповідне звернення.

Наразі собор замкнений, ключі від храму нині знаходяться у представників церковної десятки.

Також наразі припинені всі роботи по встановленні нового купола на Соборі Юрія Переможця. Роботи зможуть відновитися лише після вирішення вищезгаданого конфлікту.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter