У річницю смерті загиблого на Донбасі волинянина Миколи Сорочука його побратим Андрій Чорний пригадав торішні події.

Читайте також: "З великими сірими очима, і з щирою посмішкою на вустах": вчителі поділилися спогадами про вбитого на Донбасі волинянина

Нагадаємо, що Микола Васильович Сорочук, мешканець села Лище,  загинув на Сході від кулі снайпера 22 січня 2020 року. Саме у День Соборності України. Полеглому герою було лишень 22 роки. У нього залишилися мати та сестра.

Побратим загиблого військовослужбовця пригадує події річної давності.

"Рік тому був похмурий, сирий зимовий день Приазов'я. Було 22 січня. День Соборності... Під селом Комінтернове у той день ворожа куля снайпера обірвала його життя. Ціна Соборності, яку платить Нація на цій війні, як і сто років тому.

З "Красним" Миколою я мав за честь бути на одному ВОПі, і пізнати його як щиру, світлу людину, і вірного побратима.

Він був Воїн! Не солдат, а воїн! Спочивай друже!", – пише товариш Миколи Сорочука та цитує Мігеля Серрано: "Колір крові не забувається. Вона така червона, така яскраво-червона, кров Героїв. ЇЇ бачать Боги краще, ніж безбарвні сльози святих".

Читайте також: "Мрію поїхати на Схід, коли звільнять Іловайськ", – лучанка розповіла про волонтерство, перемоги та свій біль

Нагадаємо, з Миколою Сорочуком прощалися на Театральному майдані Луцьката з почестями поховали на Алеї слави на кладовищі у селі Гаразджі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook