До 300 тис. грн за хвилину кандидатам у Президенти України коштуватиме реклама на ТБ, а до 1000 доларів США за місяць – їхні обіцянки на біл-бордах!

Читайте також: Гриценко пообіцяв рубати руки, коли стане президентом

Нинішня президентська кампанія здатна побити всі попередні рекорди за кількістю кандидатів вартістю їхньої агітації. Рух "Чесно" повідомив про розцінки на провідних телеканалах.

"Найбільше з-поміж усіх українських телеканалів за показ політичної реклами править ТРК "Україна" Ріната Ахметова.   За секунду реклами з 18:00 до 19:00 у будні кандидат у Президенти України має сплатити 5658 грн. Тобто, ролик тривалістю 30 секунд коштуватиме майже 170 тисяч, а хвилинний – понад 300 тис. грн. Найдешевше на телеканалі "Україна" агітувати о 5:00 ранку. У цей час вартість секунди ефіру становить 366 грн", – зазначається в повідомленні.

Не відстають від телевізійники й інші розповсюджувачі реклами. Як повідомив в ефірі одного з телеканалів народний депутат України від "Свободи" Андрій Ільєнко, вартість оренди лише одного біл-борда в столиці сягає до 1000 доларів США. І хоча офіційно передвиборна кампанія ще не розпочалася, враховуючи, що за подібні послуги треба платити лише з виборчого фонду кандидата (а їх ще немає!), по всій державі, ледь не всі рекламні площі на вулицях і дорогах обліплені зображеннями потенційних "слуг народу". 

Читайте також: Чому очільник БПП на Волині вважає президента Порошенка "порохом"?

Повідомляється, що найдорожче доведеться заплатити за вечірній прайм-тайм, найменше – за ефір після опівночі.

Найдорожчу рекламу мають канали з найвищими рейтингами, за даними дослідження телевізійної аудиторії за ІІІ квартал 2018 року, це - ТРК "Україна", далі "1+1" та "Інтер".

Зокрема, найдорожче з-поміж усіх українських телеканалів за показ політичної реклами бере ТРК "Україна" Ріната Ахметова.

"За секунду реклами з 18:00 до 19:00 у будні кандидат у президенти має сплатити 5 658 гривень. Тобто ролик тривалістю 30 секунд коштуватиме майже 170 тисяч, а хвилинний – понад 300 тисяч", - зазначають активісти.

Найдешевше агітувати на телеканалі "Україна" о 5:00 ранку. У цей час вартість секунди ефіру становить 366 гривень.

У той же час і кількість бажаючих стати главою держави буквально зашкалює. Наразі ЦВК зареєстровані лише Ігор ШевченкоСергій КаплінВалентин НаливайченкоВіталій Скоцик і Андрій Садовий, але їх буде набагато більше.

А на поліграфкомбінаті "Україна", де друкуватимуть бюлетені, вже заявили, що не зможуть виготовити спецлистки для голосування більшими, ніж 1 метр довжиною… Повний список претендентів ЦВК оприлюднить, до речі, 9 лютого 2019 р.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter