На Різдво державна адміністрація лишила волинян без бюджету, подавши позов до суду. Відтепер незахищені верстви населення та їх підтримка залишились під знаком питання, адже доки триватимуть слідчі дії, зупиниться все фінансування.

Читайте також: Керівництво Волинської ОДА намагається відібрати бюджет у волинян

Онкохворі, люди незахищених категорій не отримають фінансування з обласного бюджету. А все тому, що облдержадміністрація подала позов до суду про скасування рішення сесії від 20 грудня. Саме на ній депутати проголосували за бюджет 2019 року. Однак пропризедентські сили спільно з головою ОДА Олександром Савченком його проігнорували і вже 3 січня подали позов.

Ірина Вахович, голова бюджетної комісії обласної ради, вважає, що це пов'язано з передвиборною компанією.

Читайте також: "Савченко, йди у відставку", – волиняни скаржаться на бездіяльність нинішнього губернатора

Вперше за роки роботи депутатів цієї каденції спротив виконавчої влади напередодні виборів президента досяг апогею. Депутати поголосували за те, аби 90 закладів освіти, культури, медицини вже на початку року отримали кошти на фінансування енергоощадних технологій та поточних ремонтів. Однак поки триватимуть слідчі дії, ці кошти будуть заморожені.

Йдеться й про обласні комунальні заклади – онкодиспансер, протитуберкульозні заклади та обласну клінічну лікарню.

Нагадаємо, Олександр Савченко попередньо займав посаду першого заступника голови Київської ОДА. Однак і там непорозумінь із громадою вистачало. Зокрема,  2017 року кілька десятків перевізників, а також близько 100 мітингувальників, заблокували територію біля будівлі Київської ОДА. Активісти вимагали оголошення недовіри першому заступнику голови Олександру Савченку. Але, вочевидь, президент, призначивши Олександра Савченка, дав вказівку напередодні виборів чинити за напрацьованою схемою – тиснути на людей, відбираючи у них найдорожче – можливість отримати кошти на найнеобхідніше.

Детальніше у сюжеті ТРК Аверс:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter