З початку року в Україні було зафіксовано 12 смертельних випадків внаслідок отруєння грибами.

Читайте також: "Біла халатність": лікарку звинувачують у смерті 5-річної дитини на Вінниччині

Про це повідомляє прес-служба Центру громадського здоров'я МОЗ.

"За оперативними повідомленнями, 3 жовтня зафіксовано 12-й з початку року летальний випадок від отруєння сирими невідомими дикорослими грибами, у м. Дніпро помер 7-річний хлопчик. Гриби були зібрані у дворі будинку. Всього в жовтні у Дніпропетровській області зафіксовано 4 випадки отруєння грибами, внаслідок яких постраждало 5 осіб", – йдеться у повідомленні.

Як повідомили у відомстві, за останні дні 8 випадків отруєння дикорослими грибами було зафіксовано у Черкаській області. Внаслідок цього постраждало 15 людей, троє з них – діти: 8 років, 10 років, 15 років. Усі постраждалі є мешканцями м. Умань та Уманського району. Місце збирання грибів – уманський ліс.

Читайте також: На Волині п’ять осіб отруїлись чадним газом

Із початку 2018 р., станом на 3 жовтня, зареєстровано 136 випадків отруєння дикорослими грибами, внаслідок яких постраждало 216 осіб, 12 із них померли. Найбільше випадків отруєння дикорослими грибами зареєстровано у Вінницькій області – 22, унаслідок чого постраждало 32 особи; у Черкаській області – 16 випадків і 30 осіб відповідно; у Київській області – 14 випадків, унаслідок яких постраждало 22 особи (4 померло).

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter