Наступний рік може стати для України піком епідемії кору, під час якої хвороба спроможна вразити від 10 до 100 тисяч людей.

Про це повідомив лікар-імунолог Андрій Волянський виданню "Гордон".

"Зростання захворюваності вже йде. У 2017 році, за офіційними даними, в Україні на кір захворіло понад дві тисячі осіб. Циклічність зростання захворюваності - п'ять-шість років. Попередні епідемії кору були у 2006-му і 2012-му роках. Наприклад, в 2006 році, на піку захворюваності, кір був діагностований у 40 тисяч осіб. Але зараз ситуація ще гірша, ніж тоді. Адже значно менше охоплення щеплень", - каже лікар.

За його словами, найбільше від кору страждають Чернівецька, Запорізька, Чернігівська і Рівненська області. Одна з основних проблем полягає у тому, що населення не довіряє вакцинації, стверджуючи, що вакцина всюди погана. Однак Волянський запевняє, що в Україні вакцина від кору має хорошу якість.

Лікар зазначив, що достеменно невідомо, скільки саме людей захворіють у 2018 році, однак число може перевищити позначку у 40 тисяч. Загальна кількість може досягнути навіть 100 тисяч осіб.