У Білорусі обласним радам депутатів дозволили стягувати збір за виїзд з країни. Рішення діятиме від 1 січня 2021 року й до 1 січня 2023 року. Відповідне рішення закріплене законом "Про зміну податкового кодексу". Його опублікували на Національному правовому інтернет-порталі.

Читайте також: Білоруська влада готується до "гарячої війни"

"Обласні ради депутатів мають право вводити на території відповідних адміністративно-територіальних одиниць місцевий збір за перетин транспортними засобами державного кордону Республіки Білорусь у пунктах пропуску", – мовиться в документі. Про це пише 24 канал.

Також у відповідному законопроєкті зазначили, що новація з'явилася для "вжиття додаткових заходів щодо консолідації доходів бюджету для боротьби з COVID-19".

Кого визначатимуть платниками

Платниками збору визнаються водії транспортних засобів максимальною масою до 5 тонн. А також – не більше, ніж з 8 місцями для сидіння, окрім водія.

"Ставки збору встановлюються обласними радами депутатів в межах 3 базових величин", – зазначили в документі.

Мовиться про ставки у 87 білоруських рублів або понад 33,7 долара за перетин кордону одним транспортним засобом – незалежно від кількості пасажирів в цьому транспортному засобі.

Читайте також: У Білорусі на протестах затримали близько 100 осіб

Також у документі мовиться, що при відсутності рішення обласної Ради депутатів, що встановлює ставку збору, вона вважається рівною нулю.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook