З осені британські лікарі зможуть законно призначати лікарські засоби, отримані з конопель.

Читайте також: У Канаді випустили перше в світі пиво з коноплі

Про це заявив британський міністр внутрішніх справ Саджид Джавід, повідомляє BBC.

Він зазначив, що препарати з медичної конопель, котрі відповідають стандартам безпеки і якості, повинні бути легальними для пацієнтів з “виключною клінічної необхідності”.

Офіційні радники уряду і головний лікар Англії Саллі Девіс прийшли до висновку про наявність доказів терапевтичної користі конопель.

“Нещодавні випадки, пов’язані з хворими дітьми, дали мені зрозуміти, що наша позиція щодо лікарських засобів, пов’язаних з каннабісом, незадовільна. Саме тому ми створили експертну групу для консультування за заявками ліцензії у виняткових обставинах. Це допоможе пацієнтам з винятковою клінічною необхідністю, але жодним чином не є першим кроком до легалізації канабісу для рекреаційного використання”, – заявив міністр.

Читайте також: Канада – перша країна "Великої сімки", яка легалізувала марихуану

Як відомо, коноплею можна лікувати епілепсію, глаукому, деякі види раку, анорексію, хворобу Альцгеймера, хворобу Паркінсона, хворобу Крона, деменцією та багато інших. Цікаво, що, наприклад, в лікуванні епілепсії хороші результати дають навіть непсихоактивні канабіоїди.

Також її використовують для лікування психічних розладів, депресій. А ще марихуана корисна при безсонні.

Але знову ж таки, справа йде лише про лікувальні цілі.

Читайте також: В Україні можуть легалізувати медичну марихуану?

Зараз багато розвинені країни подумую про легалізацію коноплі. Нещодавно легалізувала Канада. Можна вживати марихуану в Нідерландах, але лише в окремих місцях. І це в законі позначено. У США ситуація різниться: у деяких штатах дозволено вільно купити коноплю, у деяких за це садять у в’язницю.

Варто згадати ще Уругвай. У цій країні теж дозволено вживання марихуани в рекреаційних цілях (простіше кажучи, для відпочинку) — мова про доросле населення. А для медичних потреб коноплю можна застосовувати майже по всьому Євросоюзу, а також в Ізраїлі, Австралії, Нової Зеландії.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter