Українським пенсіонерам обіцяють автоматичну індексацію пенсій вперше за 5 останніх років. Як заявляють у Мінсоцполітики, йдеться про збільшення виплат в середньому на 255 гривень, однак не всім, лише тим, у кого великий стаж і відповідний вік, іншим доведеться здовольнитися 100–гривневою надбавкою. Як минають останні дні очікування чергового соціального блага у людей, яким після оплати комуналки залишається хіба що на хліб і воду.

Читайте також: Як Порошенко підкуповує пенсіонерів грошима, здертими з "євробляхерів"

Про це повідомляє ТРК "Аверс".

В уряді оголосили про чергові соціальні блага, цього разу для пенсіонерів: з 1го березня в Україні стартує вперше за 5 останніх років автоматична індексація пенсій. Близько 9 мільйонів українців отримають надбавку, що у більшості не перевищить 100 гривень. Та ось Де пенсіонери очікують на захмарну надбавку до пенсій – у черзі за дешевшим хлібом.

"Я переніс два інсульти то дали ту пенсію 500 гривень ще при Януковичі вони ж нікому індексацію не робили яка була така і осталась за 4 роки що піднялось 1.09", – скаржиться чоловік.

Пенсіонерка Надія пропрацювала педагогом 35 років – а пенсію отримує лише 1700 гривень. Тож стоїть весь день у черзі за дешевшим хлібом, аби хоч якось зекономити.

"Хліб дешевший по 6 гривень…такий купляємо. Як я кажу своїм учням…це так оцінила держава мою роботу", – розповідає жінка.

Пенсіонери кажуть – що ситуація в країні їх довела до такого відчаю.

Читайте також: Зростання пенсій: кому найбільше підвищать у березні

"Життя заставило…а зараз ні. Колись мав 100 рублів…а зараз ні собі ні дітям немає", скаржиться пенсіонер Микола.

У довгих чергах за хлібом стоять тут щодня та й не одну годину. Пенсіонери кажуть, що маючи 40 років стажу, з пенсією у півтори тисячі можуть собі дозволити лиш хліб, та й то – за півціни.

"А що я скажу, яку він пенсію дав…ми голодні, всьо. І хліба он нема стоїмо цілий день (і довго ви чекаєте взагалі тут????) а десь я знаю може з 10–ти години. Я ночами ходила…сволочі", – обурюються люди.

Ситуація в країні довела людей економити мало не на усьому.

"Через то ми тут і стоїмо бо нехватає на все, все докупитися. На всьому економлю…щоб води поменше виливалося", – говорить  пенсіонерка Любов Марчак.

На власні очі бачимо покращення для народу, які настали за 5 років після подій  на Майдані. У повному відчаї та економлячи на всьому – у черзі за дешевшим хлібом.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook