У декількох районах Волині є значний ріст захворюваності туберкульозом легень.

Читайте також: У Луцьку дворовий пес напав на 3-річного хлопчика

Про це інформує Волинський лабораторний центр.

Висока захворюваність реєструється у Рожищенському, Локачинському, Ковельському, Луцькому, Турійському і Шацькому районах, де показники значно перевищують середньообласні.

У зоні ризику виникнення захворювання на туберкульоз перебуває кожен з нас, не залежно від соціального стану, роботи, умов проживання чи харчування. На збудника − туберкульозну паличку, згубно діють сонячні промені, тому на вулиці заразитись туберкульозом мало ймовірно.

Але можливість "підхопити" небезпечного збудника, в першу чергу, мають особи із зниженою опірністю організму (які зловживають алкоголем, тривалий час палять чи вживають наркотики). Ризик заразитись збільшується у місцях скупчення людей: у громадському транспорті, на вокзалах, при відвідуванні театру чи кафе тощо.

Читайте також: На Волині померла 2-річна дитина, яка травмувалася під час страшної аварії

Тому, щоб не захворіти на туберкульоз, рекомендуємо: вести здоровий спосіб життя, повноцінно харчуватися та відмовитись від шкідливих звичок (щодо вживання алкоголю, тютюну та наркотичних речовин); спокійно відноситись до стресових ситуацій, своєчасно проходити медичні огляди та обов’язково вакцинувати проти туберкульозу новонароджених дітей тощо. А сидіння вдома за телевізором чи комп’ютером, замінити прогулянкою на свіжому повітрі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook