У декларації прокурора Волинської області виявили ознаки незаконного збагачення.

Читайте також: Викрита схема ДФС та митників, які на Волинській митниці допомагали контрабандистам заробляти мільйони на телефонах iPhone

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за результатами повних перевірок виявило ознаки кримінальних правопорушень у деклараціях двох посадовців − голови Старобільської ОДА та прокурора Волинської області.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу НАЗК.

Зазначається, що на засіданні НАЗК були затверджені обґрунтовані висновки про умисне декларування недостовірної інформації одним посадовцем та незаконного збагачення − іншим.

За результатами перевірки декларації прокурора Волинської області Віктора Швидкого за 2016 рік виявлені ознаки незаконного збагачення.

"Посадовець задекларував грошові активи на суму, джерела походження якої не підтверджуються доказами", − зазначили в НАЗК.

В Нацагенстві додали, що виявлені порушення не означає визнання особи винною, а є підставою для досудового розслідування. 

Загалом з початку 2018 року НАЗК направило до правоохоронних органів 70 обґрунтованих висновків щодо декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів та 4 висновки щодо виявлення ознак незаконного збагачення.

Читайте також: До Дня захисника з Волині на Схід поїхав новий автомобіль з допомогою для бійців (фото)

Нагадаємо, Віктора Швидкого, який до цього був першим заступником прокурора області, на новій посаді представив генеральний прокурор України Юрій Луценко, який спеціально з цієї нагоди 21 серпня відвідав Луцьк. Натомість попереднього прокурора Волині Максима Киричука перевели на нову посаду – він очолив прокуратуру Київської області.

Також, прокурор задекларував житловий будинок під Луцьком, квартира в Дніпрі, дві іномарки, півмільйона гривень банківських вкладнь та 35 тисяч доларів готівки.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter