У Державній службі надзвичайних ситуацій підтвердили інформацію про поклейку пожежниками білбордів. Раніше повідомлялось, що голови РДА на Волині змушують вогнеборців працювати розклейщиками реклами. Для цього навіть залучалась спецтехніка, а саме пожежні машини.

Читайте також: Скандал на Волині: рятувальників роками змушують працювати рекламістами

У квітні 2018 року було зафіксовано, як співробітники ДСНС власними силами наклеюють рекламний матеріал з пожежної машини на Камінь-Каширщині. За словами "рекламістів" поневолі, голови райдержадміністрацій змушують їх розклеювати продукцію з Адміністрації Президента чи навіть від фонду самих Порошенків.

Читайте також: Чим запам'ятались волинянам голови РДА, призначені Володимиром Гунчиком

Депутат облради Володимир Кучер звернувся до начальника Управління ДСНС у Волиснькій області з метою отримати інформацію про залучення співробітників та спецтехніки до роботи не за службовим призначенням. Очільник надзвичайників Володимир Грушовінчук офіційно підтвердив факт примусових "рекламних підробітків" своїх підлеглих.

Він відзначив, що 17 квітня 3 людини з особового складу резервного караулу за усним проханням голови Камінь-Каширської РДА Валерія Дунайчука здійснювали поклейку білбордів.

Володимир Грушовінчук додав, що начальник Камінь-Каширського УДСНС у Волинській області притягнутий до відповідальності і відшкодував власним коштом пальне, витрачене на виїзд вогнеборців для поклейки реклами.

Окрім того, очільник Волинського УДСНС додав, що залучений пожежний автомобіль був резервним. Тобто, це, ніби то, не впливало на боєздатність рятувального підрозділу.

Втім, цей аргумент не є переконливим. Адже могла виникнути ситуація, коли саме цих вогнеборців на резервному автомобілі могло не вистачити для порятунку людських життів.

Читайте також: Замість децентралізації - політичні інтриги, а керівництво району ділить посади: труднощі реформи на Волині

В результаті ми маємо ситуацію, коли є офіційне підтвердження використання адмінресурсу керівниками Камінь-Каширського району Валерієм Дунайчуком та Віктором Сусом у власних політичних цілях. Цікаво, якою буде реакція на це очільника ОДА Олександра Савченка.

Додамо, що окрім використання надзвичайників у якості безкоштовних "рекламістів", спершу білборди з соціальною рекламою політичних опонентів систематично навмисно псують. Після цього понівечені зображення заклеюють "потрібними". Через такий "замовний вандалізм" орендарі рекламних площ несуть чималі збитки.

І наостанок питання, яке муляє: якщо на такий вимушений "підробіток" працівників ДСНС виділяються гроші, то у чиїх кишенях вони осідають? Зрозуміло, що не у звичайних вогнеборців, які під тиском змушені виконувати брудні замовлення і "захцянки" місцевих князьків.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter