Чим мені трішки подобається Фейсбук, тут інколи на очі потрапляє інформація, про яку уже всі давно забули. Ось днями саме так випала нагода переглянути короткий відео ролик про затримання тернопільськими поліцейськими жіночки, яка продавала петрушку у невстановленому місці. Судячи з усього, було це ще влітку, але суті не міняє. Кілька днів тому опублікував це відео Михайло Мартиненко.

Здавалося б – усе правильно. Жінка порушила, її затримали. Ось тільки я нарахував 10 патрульних. Якщо у мене все правильно з арифметикою, то це 5 патрульних машин. 5 машин, щоб затримати жіночку з петрушкою. А у цей час можливо десь коїться справді важкий злочин. Але нехай коїться – тернопільські правоохоронці у цю мить затримують особливо небезпечного злочинця.

До слова, а хіба не муніципальна поліція мала б цим займатися? Здається, саме для таких моментів її і створювали?

А ще чим мені подобається Фейсбук, що під кожною такою інформацією можна почитати багато цікавих відгуків. У даному випадку вони, як правило, зводилися до одного слова – "ганьба". Важко повірити, але це ганьба стосується не пенсіонерки-порушниці, а чомусь саме правоохоронців.

Але трапляються і більш розширені. Так Юрій Лєбєдев пише, що пенсіонерці грошей на гідну пенсію нема, а ось на утримання таких "спецзагонів" знаходять. Татяна Оністрай зауважує, що у жінки за петрушку будуть проблеми, зате у тих, хто краде мільйонами – проблем нема жодних. Хачіян Юсуб не без іронії зауважує, що затримали дуже небезпечного злочинця, якого 20 років розшукував Інтерпол. Його підтримує і Віктор Волошин: "Спецоперація "Перехват" пройшла успішно. Шкіряк доповість про 3 постраждалих патрульних". А ось Світлана Колесніченко згадує у своєму коментарі Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова: "Готуй ордена для героїв". І підводить підсумок цій ситуації Олег Павлишин, згадуючи, як гарно усе починалося: "Спочатку вони бабусь через дорогу переводили, колеса допомагали міняти, котиків з дерев знімали. А тепер…".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook