Голова волинської обласної адміністрації Олександр Савченко, який не може пояснити де узялись його казкові багатства, "оголосив війну УКРОПу". Нагадаємо, що намісник президента має чарівну картку на якій ніколи не закінчуються гроші. Таким чином Олександр Савченко надбав 5 квартир, два маєтки та мільйони гривень.

Читайте також: Губернатор Волині Олександр Савченко не пропустив журналістів на зустріч із Порошенком

Але схоже цього губернатору видалось мало, або ж він ніяк не може відпрацювати своєму патрону президенту Петру Порошенкууже витрачені на розкішне життя гроші. Нагадаємо, той лишився геть невдоволеним своїми томос-гастролями на Волинь. Бо серед натовпу щасливих бюджетників затесались невдоволені.

Після свого візиту Порошенко, видно, дав добрячого прочухана своєму волинському наміснику, бо той зачастив до Києва. І вже за тиждень після президентського візиту покарав непокірних волинян блокуванням обласного бюджету через судовий позов до обласної ради. А потім обшуками у тій же обласній раді і депутатських оселях та повістками до СБУ для непокірних. Однак і цього Савченку виявилось мало.

А щоб перейти до більш радикальних дій треба реальний привід. І такий знайшли. Серед ночі хтось пустив "червоного півня" до сільгосптехніки яка належить сім'ї повторно обраного голови Підгайцівської сільради. А так як змагався Юрій Семенюк на виборах з представником УКРОПу – то ця пожежа стала просто "зірковим часом" губернатора. Він ухопився за неї як за рятівну соломинку і здійняв ґвалт на всю країну. Терміново скликав усіх місцевих силовиків, перейменував Луцьк на Чикаго і звернувся до президента, щоб той відправив йому допомогу – силовиків зі столиці.

Олександр Савченко так захопився невластивою йому діяльністю. що взявся одноосібно керувати і поліцією, і СБУ, і Прокуратурою. А ще без слідства і суду призначив винних – своїх політичних опонентів партію УКРОП, "оголосивши їм війну".

Між тим з оточення Савченка не знайшлось сміливця, який зупинив би президентського намісника і пояснив йому, що зі своїм уставом до чужого монастиря не ходять. Саме так до чужого, бо київського міліціонера, а саме таким був і досі залишається Олександр Савченко, сюди призначили аби залякати волинян і організувати гарні результати на президентських виборах. А той аби вислужитись почав "перегинати усіх через коліно". Залякування і переслідування дали свій результат і сільські депутати, а особливо ті, які мають свій бізнес, стали вступати до лав президентської партії Солідарність. А після показової пожежі сільгосптехніки підгайцівського сільського голови Юрія Семенюка схоже партійців може ще побільшати. За партквитками стануть у чергу і сільські голови, і вже вони на місцях організують правильне голосування. От така цікава тактика політичної боротьби.

Жодна кримінальна пригода у Луцьку чогось не стривожила Олександра Савченка так, як згорілий трактор. Кілька місяців тому озброєні злочинці серед ночі увірвались до помешкання відомого волинського адвоката і правозахисника Сергія Сафулька. Родину катували і винесли з хати усі гроші і коштовності. Однак тоді Олександр Савченко так не пройнявся. Зауважимо, що такі випадки стають на Волині доброю традицією і нічні банди грабіжників часто вриваються і грабують оселі однак ловити їх ніхто не спішить.

Читайте також: Мільйонер на державній службі: показали елітний маєток Савченка під Києвом

Не можемо дозволити собі такого хамства як Олександр Савченко і звинувачувати людей без суду і слідства, але можемо припустити що дуже багато кримінальних подій в нашій області між собою взаємоповязані. І хтось дуже ретельно ними керує. Бо як казав класик: "Якщо не можеш побороти злочинність – треба її очолити". Схоже наш волинський покровитель політичних погорільців так і зробив. Бо для їхньої президентської перемоги усі засоби хороші. А це тільки початок.

Детальніше дивіться у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter