Вчені створили перше пиво, яке вариться із канабісу. Таким чином вони хочуть запропонувати гідну альтернативу алкоголю.

Читайте також: Канада – перша країна "Великої сімки", яка легалізувала марихуану

17 жовтня набере чинності закон, який повністю легалізує марихуану на території Канади – він дозволяє повнолітнім споживачам мати при собі не більше 30 г і вирощувати не більше чотирьох кущів на людину. Цим і поспішили скористатися вчені з невеликої лабораторії в Онтаріо, заснувавши стартап Wendschuh.

Науковці створили перше справжнє пиво з канабісу. Варять його зі стебел і коренів рослини, в той час як більшість подібних напоїв на ринку – це звичайне пиво з додаванням конопляного масла. У дослідників вийшов безалкогольний і безглютеновий напій із вираженим психотропним ефектом.

Як відзначають творці напою, спочатку вони сумнівалися в тому, що з канабісу можна зварити пиво. Смак, який виходив у них на перших етапах, був огидним і нагадував гнилі броколі. І тільки за допомогою хіміка в результаті вивели правильну комбінацію хмелю, води, дріжджів і канабісу. Будь-який спирт в процесі виводиться, тож виходить безалкогольне та безглютенове пиво.

Читайте також: В Україні можуть легалізувати медичну марихуану?

"Смак сухий, солоний, менш солодкий, ніж типовий аромат пива. Напій діє дуже швидко, що незвично для їстівної марихуани", – зауважують експерти. За їх словами, мета полягала в тому, щоб створити продукт, який при споживанні буде приблизно еквівалентний одноразовій дозі алкоголю. Творці вважають, що це пиво більш безпечне для здоров’я, ніж алкоголь.

В результаті Wendschuh вже планує випускати пиво з різноманітними смаками, використовуючи різні сорти канабісу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter