Операція зі звільнення заручників, захоплених озброєним чоловіком у приміщенні відділення «Укрпошти» в Харкові, – завершена. Усі люди, які протягом дня утримувалися всередині, – звільнені. Зловмисник затриманий.

«Затримали без втрат. Жертв та постраждалих немає», – повідомив Голова Нацполіції Сергій Князєв.

Харківських заручників звільнили. Нападника стільцем знешкодила заручниця. Ким виявився нападник?
О 20.20 усіх, кого утримував нападник у приміщенні Укрпошти неподалік метро Київська, звільнили. Чоловік затриманий.

У чоловіка скривавлена голова. За попередніми даними, затримати чоловіка допомогли самі заручники. Вони постійно були на зв`язку з правоохоронцями. Одна з утримуваних ним жінок вдарила нападника стільцем. У цей час одна з працівниць пошти відкрила бійцям КОРДу двері.

На щастя, ніхто з утримуваних протягом понад 5 годин людей не постраждав. Усіх їх передали медикам. Із ними працюють психологи.

До відділення пошти привозили батька нападника, ймовірно, він брав участь у перемовинах.
Чоловік зайшов до відділення пошти вже напідпитку та продовжив вживати алкоголь всередині.
До початку штурму правоохоронці побували вдома у нападника:там знайшли наркотичне зілля (експертиза встановить, яке саме) та зброю. Медики після проведення експертиз скажуть, чи не був нападник у наркотичному стані та чи він психічно врівноважений.
Чому чоловік пішов на злочин — не зрозуміло. Він згадував і сварку з дівчиною. і серед іншого говорив і про звільнення заручників на Донбасі.
Чи насправді при собі нападник мав вибуховий пристрій, який міг зашкодити людям, стане зрозуміло після експертиз. За даними ЗМІ, які посилаються на медиків, у нападника при собі був іграшковий пістолет.
За вдало проведену спецоперацію Президент України подякував правоохоронцям

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook