Управління Волинської єпархії ПЦУ заявило про знайдений у церкві МП антимінс 2017-го року, де староросійською мовою написано "По благословению Святейшего Патриарха Московскаго и всея Руси Кирилла".

Читайте також: Помер рідний брат митрополита Луцького та Волинського Михаїла

"Днями Управління Волинської єпархії ПЦУ виявило ще один доказ для тих наших краян, які досі залишаються в МП. Доказ, що їх обдурюють", – йдеться на сторінці Волинська єпархія Православної Церкви України у Facebook.

У дописі зазначили, аби дезорієнтувати, обманути простих парафіян, РПЦ, зокрема, називає свою частину Українською Православною Церквою, переконуючи, що вона самостійна і незалежна. Духовенство МП нерідко підкреслює: наш Предстоятель не в Москві, а в Києві.

Нещодавно, в одному з храмів, який вийшов із МП, долучившись до ПЦУ, виявлено антимінс (освячений плат із зашитою частинкою мощей когось із святих, обов’язковий для звершення Божественної Літургії). На перший погляд – звичайний. Але він, власне, і є черговим доказом, що ієрархія УПЦ (МП) вводить в оману своїх вірних.

Читайте також: На Волині парафіяни зрізали зачинені двері храму перед священиком ПЦУ та поліцією (відео)

На цьому антимінсі зазначено: "По благословению Святейшего Патриарха Московскаго и всея Руси Кирилла [не митрополита Онуфрія] священнодействован Нафанаилом епископом Волынским и Луцким…" Тут також записано, для якої церкви передано цю святиню, а також номер і дату видачі.

Зазначається, що владика Нафанаїл власноруч виписав усе російською, навіть староросійською мовою. І такий антимінс видано 2017 р., на третьому році російської агресії, що триває.

В УПЦ МП на Волині відреагували на публікацію Волинської єпархії ПЦУ щодо знайденого антимінсу, який благословив московський Патріарх Кіріл.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook