Децентралізація – шляхом оптимізації. У Ківерцях на межі закриття єдина у місті музична школа. Така ситуація виникла, адже міська влада не має коштів, щоб забезпечити існування закладу, тож вирішили скоротити персонал.

Читайте також: На Волині закриють школу

Понад 200 дітей, вихованців Ківерцівської музичної школи можуть залишитись без улюбленого закладу. Учні цієї школи – юні та талановиті діти. Постійно беруть участь у різноманітних конкурсах, міжнародних та столичних. Карина Харчук навчається тут вже 7 років – та має не одну нагороду.

Працівники та учні закладу дізнались про те, що до установи надійшов наказ про значне скорочення штату працівників. Тож стали переживати, адже – немає кому вчити - немає і школи. Аби врятувати заклад юні музиканти влаштували мітинг: із плакатами зібрались поблизу районної адміністрації.

Читайте також: Децентралізація в дії: як Прилісненська ОТГ заощаджує і розвивається

Ківерцівська ОТГ утворилась нещодавно. Її очільник Володимир Жгутов розповів – з міського бюджету на музичну школу вже виділили понад 3 мільйони гривень, проте цих коштів недостатньо. Для утримання закладу потрібно ще як мінімум 800 тисяч. Вихід з ситуації бачать один – скоротити працівників, яких у школі працює усього 25.

Тож остаточно питання ще не вирішено, надія на порятунок єдиної музичної школи у місті залишається. 

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook