Держспоживслужба з початку сезону виявила порушення вимог санітарного законодавства в кожному п’ятому закладі оздоровлення та відпочинку дітей.

Читайте також: Благодійний табір для українських дітей у Швеції відзначив 30-річний ювілей

Про це заявила начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держспоживслужби Алла Григоренко, повідомляє в понеділок, 30 липня, прес-служба відомства.

Зазначається, що з початку оздоровчої кампанії Держспоживслужба провела 10,5 тисяч обстежень дотримання вимог санітарного законодавства в закладах оздоровлення та відпочинку дітей.

“Порушення вимог санітарного законодавства встановлені в кожному п’ятому закладі – 2283 (22%), що більше, ніж у 2017 році – 17,6%”, – йдеться в повідомленні.

За словами Григоренко, виявлені порушення стосувалися невідповідності питної води вимогам санітарних правил за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками, відсутності узгодженого зразкового меню і постачальників продуктів харчування, проведення дезінфекційних заходів, незавершення ремонтних робіт, неналежного стану або кількості холодильного та технологічного обладнання харчоблоків, несвоєчасного проходження періодичних профілактичних медичних оглядів працівниками та допуску до роботи без проходження медоглядів.

Читайте також: У дитячому таборі отруїлося 70 дітей та більше десятка дорослих

Крім того, недостатньо контролювалася організація харчування дітей, в тому числі: недотримання санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів на харчоблоках, порушення послідовності виробничих процесів, порушення технології приготування готових страв, використання заборонених у закладах оздоровлення харчових продуктів, порушення в організації питного режиму, недотримання двотижневого перспективного меню, порушення правил зберігання харчових продуктів і добових проб, відсутність документів, які підтверджують якість і безпеку харчових продуктів, використання пластмасового посуду багаторазового використання, зареєстровано недостатню кількість посуду, миючих та дезінфікуючих засобів тощо.

У зв’язку з виявленими порушеннями в червні не відкрилися 25 закладів оздоровлення / відпочинку. Водночас без узгодження з Держспоживслужбою були відкриті 42 (у 2017 році – три) заклади оздоровлення / відпочинку.

В цілому, за словами Григоренко, з початку оздоровчої кампанії було відкрито майже 9,2 тис. закладів оздоровлення та відпочинку, в тому числі 409 закладів оздоровлення та майже 8,8 тис. відпочинку. Готовність до роботи в червні закладів оздоровлення склала в середньому по Україні 97,2%, відпочинку – 96,1%.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter