Компанія Apple підтвердила підозри багатьох власників iPhone, які вважали, що роботу старих моделей телефона навмисне сповільнюють.

Читайте також: Скандал на "Новій Пошті": замість покупця iPhone забрав невідомий

Багато покупців уже давно підозрюють, що Apple уповільнює старі айфони, аби заохотити людей оновлювати пристрої, передає ВВС.Україна.

Тепер компанія заявила, що справді сповільнює деякі моделі, оскільки вони старіють, але тільки для продовження терміну роботи батареї телефона, яка з часом зношується.

Apple заявила, що хоче "подовжити життя" куплених пристроїв.

Цю тему підняв один із користувачів Reddit, який розповів, що його iPhone 6S із часом суттєво сповільнився, але відновив швидкість роботи після заміни акумулятора.

"Я спробував iPhone 6 Plus свого брата, і він був швидший, ніж мій. І тут я відчув, що щось тут не те", - пише користувач TeckFire.

Технологічний веб-сайт Geekbench проаналізував кілька телефонів, які працювали на різних версіях операційної системи iOS, і виявив, що деякі з них справді були навмисне сповільнені.

Що відповіла Apple?

Apple підтвердила, що змінила iOS, аби керувати застарілими літій-іонними батареями на деяких пристроях, оскільки продуктивність батарей із часом падає.

"Минулого року ми випустили для iPhone 6, 6S і SE функцію, яка згладжує раптові піки продуктивності, коли це необхідно, щоб запобігти самостійному вимкненню апаратів за таких умов", - каже компанія.

"Тепер ми додали цю функцію і в iPhone 7 із iOS 11.2 і продовжуємо додавати її в наступні пристрої", - йдеться в офіційному повідомленні.

"Наша мета - надати нашим клієнтам найкращий досвід", - додали в Apple.

Чи мала Apple попередити покупців?

"Запровадивши це без попередження, компанія виглядає більш нечесною, ніж насправді", - пише розробник і блогер Нік Гір.

"Apple раніше дуже добре справлялася з очікуваннями... але тут вони провалилися. Даремно, я вважаю".

Заміна старої батареї має повернути телефон до його колишньої швидкості. У Британії це коштує 79 фунтів, у США - 79 доларів.

Сповільнення телефону справді допомагає зменшити проблеми старіння акумулятор Кріс Грін, технічний консультант

"Вони мають бути прозорішими в цьому питанні", - каже Кріс Грін із компанії технічних консультацій Bright Bee.

"Ви зменшуєте продуктивність, за яку хтось заплатив. Якщо ви збираєтесь уповільнити телефон, то маєте пояснити, чому це відбувається, аби люди розуміли, що це, в кінцевому підсумку, - для їхньої користі", - вважає він.

"Але я розумію їхні наміри. Сповільнення телефону справді допомагає зменшити проблеми старіння акумулятора".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook