У київській дитячій інфекційній лікарні з діагнозом "кір" лікуються діти, які відвідували цирк "Кобзов". Про це повідомляє Україна сьогодні.

У соцмережах активно коментують цю подію, тема не залишила байдужим нікого. Мати одного з хворих дітей впевнена, що всі діти заразилися саме в цьому цирку "Кобзов", так як симптоми кору з’явилися приблизно в один час – 29-30 грудня: "Я перебуваю в дитячій інфекційній лікарні Києва за адресою вул. Дегтярівська, 23 з діагнозом кір. Все б нічого, з ким не буває. Всі діти, що знаходяться з нами в палаті (бокс №1) побували в оному і тому ж місці! Цирк “Кобзов” на Контрактовій площі! Всі діти різного віку з тим же діагнозом не залежно щеплені чи ні”, – написала вона в facebook.


Матері вимагають закрити цирк на карантин.Городяни відгукнулися на звістку співчуттям і побажаннями якнайшвидшого одужання.
"Це якийсь кошмар з цим цирком. Я в шоці. Одужуйте. З Різдвом. А дитя молодець – не сумує. Тримайтеся. Я дивлюся цю тему сильно піднімають. Цирк повинні притягти до відповідальності", "Який кошмар. Швидкого вам одужання", "Нехай малюк швидше одужує!", – пишуть слова підтримки в соцмережах.
Багато відгукнулись припущеннями, що в усьому винні працівники цирку. У коментарях люди розповідають про те, що працівники цирку захворіли ще в Чернігові, але все одно продовжили програму: "Працівники почали раніше хворіти. Лікувалися в Чернівцях, але зібрали всі і поїхали. Цирк приїхав з Чернівців. Там двоє працівників були госпіталізовані, інші відмовилися … звідси висновок".
Втім, деякі були схильні звинувачувати не цирк, а батьків, які не щеплюють дітей: “У місцях масового скупчення людей завжди є більший шанс підхопити інфекцію”, "Шкода вас розчаровувати, але вина адміністрації цирку мінімальна. А ось батьки-антіщепленники – їм можете подякувати повною мірою. через них і відбуваються подібні речі. Це через них дикий вірус кору циркулює в нашому суспільстві. і не просто циркулює, а ще й мутує попутно, змінюючись, стаючи менш розпізнаваним імунною системою щеплених людей. Дякую, діти без щеплень, це все завдяки вам”.
Навколо теми необхідності щеплень розгорнулася цілячи дискусія: "З нами лежать діти, яким робили щеплення від кору. Перебіг захворювання проходить однаково", "Щеплення не дає 100% гарантію. А лише знижує ймовірність захворіти. А наявність навколо нещеплених хворих дітей значно збільшує ймовірність виникнення пандемії".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook