Сьогодні, 27 травня, у Дарницькому районному суді Києва проходить судове засідання у кримінальному провадженні проти депутата Верховної Ради Бориса Приходька стосовно привласнення та розтрати майна або заволодіння ним шляхом службового становища. Про це повідомив нардеп Антон Поляков у своєму телеграм-каналі.

Читайте також: Соросята різко перевзулися: чому Гончарук та Милованов стали підтримувати підприємців?

Поляков зазначає, що судять народного депутата Бориса Приходька, колишнього заступника Гонтарєвої і партнера вбитого у суботу нардепа Валерія Давиденко.

"Разом з Давиденком вони вкрали два мільярда бюджетних гривень з Аграрного фонду. А до закінчення весни лишилось лише три дні на посадки, обіцяних Зеленським", – пише Поляков.

Під приміщенням суду зібралися люди з плакатом "Посадіть Приходька, доки його не вбили".

Читайте також: Чиновник із "VIP-ескорту" Сороса отримує в годину 10 мінімальних пенсій

Нагадаємо, в лютому 2014 року, за кілька днів до капітуляції режиму Януковича, керівництво Аграрного фонду розмістило трохи більше 2 млрд гривень на депозитних рахунках Брокбізнесбанку. Він в той час належав наближеному до "Сім'ї" бізнесменові Сергію Курченку, пише Стопкор.

Через кілька тижнів після цього в банк ввели тимчасову адміністрацію.

Тоді у власності Аграрного фонду були тільки облігації. Спочатку був організований їх викуп Брокбізнесбанком за рахунок отриманого від Нацбанку рефінансування. А далі Аграрний фонд, всупереч статуту і без дозволу Мінагрополітики, розмістив ці кошти на депозитному рахунку банку.

Отримані 2 мільярди посадові особи Брокізнесбанка витратили на погашення фіктивних боргів банку.

Генеральна прокуратура за згаданими фактами порушила кримінальне провадження за фактом вчинення за попередньою змовою групою осіб під керівництвом Сергія Курченка протиправного заволодіння майном ВАТ "Аграрний фонд" на суму понад 2 млрд грн.

Одним з фігурантом цієї справи є Борис Приходько, який в той час займав посаду заступника глави НБУ. Незабаром він був затриманий. Спочатку суд заарештував його, визначивши заставу в розмірі 200 млн гривень. Пізніше Приходько опинився на волі. Влітку 2015 року передала обвинувальний висновок у частині Приходько в суд. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook