Правоохоронці Полтавщини припинили протиправну діяльність шахрая, який "торгував" посадами в органах державної влади. Про це повідомляє поліція Полтавщини.

Читайте також: У Луцьку на хабарі затримали заступника начальника обласного управління ДСНС

За попередньою версією слідства, чоловік представлявся працівником Кабінету Міністрів України та пропонував посади за певну суму в органах державної влади.

Зокрема, він пропонував посади державних службовців кандидатам з Полтавської та Харківської областей. При цьому за свої "послуги" він просив від 10 000 до 30 000 доларів США.

Слідчі поліції Полтавщини спільно з оперативниками з УСБУ, під процесуальним керівництвом прокуратури Полтавської області, у рамках кримінального провадження задокументували факт вимагання псевдопрацівником Кабміну 25 тисяч доларів за призначення кандидата на посаду заступника керівника Аграрного фонду України.

Фігуранта виявили у центрі Києва по вулиці Інститутській під час отримання ним неправомірної вигоди. Побачивши працівників правоохоронних органів, чоловік намагався втекти на транспортному засобі, але йому це не вдалося.

Читайте також: Повідомили деталі затримання заступника начальника обласного управління ДСНС у Луцьку, який "погорів" на хабарі (фото)

За даним фактом триває досудове розслідування за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

"Наразі тривають обшуки за місцем проживання та в автомобілі фігуранта. Зокрема виявлено заяви від інших кандидатів на працевлаштування та перепустки на авто до Верховної Ради та Кабміну, справжність яких перевіряється. У разі доведення вини, чоловіку може загрожувати від 5-ти до 12-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна", – зазначив начальник поліції Полтавщини Іван Вигівський.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook