У Києво-Печерській Лаврі продають 1200 пляшок  італійського вина марки Toscana Rosso, яке отримали у якості благодійної пожертви.

Читайте також: Філарет: Українська православна церква ніколи не стане частиною Московського патріархату.

Священник Павло запевняв меценатів, що вино призначене на подарунки з нагоди 30-річчя відновлення життя монашества в Києво-Печерській Лаврі, повідомляють у ТСН.

За словами священника, головна церква Києва та усієї України знаходиться в складному матеріальному становищі, а монастир не може забезпечити себе прибутком. Але після місячних переговорів з меценатами все ж таки була замовлена ексклюзивна партія алкоголю.

Внаслідок чого кожен бажаючий може придбати «святий напій» у магазинах Лаври за непогану суму 3500 гривень. Продавці переконують, що дане вино є ексклюзивним та освяченим і більше ніде неможна придбати такий алкоголь з 30-річною витримкою.

Але журналісти дізналися у професійного сомельє, що справжня ціна «божественного вина» не перевищує 300 гривень.

Цікаво, якщо піти в італійський ресторан і замовити одну пляшку цього елітного напою, то виявиться, що його вартість складе близько 850 гривень. Винний продукт був витриманий в дубових бочках, а сама якість не є поганою.

Читайте також: Ікони, хрести та повії: православного священика «посадили» за сутенерство

Також професіоналом було відзначено, що ціна вина, яка виставлена в спецмагазині, не може перевищити більше 600 гривень. Керівництво компанії, яка займалася імпортом продукції, була вельми здивованою, з приводу, виставленої вартісті, так як вино призначалося на подарунки.

Варто відзначити, що намісник Пастер відмовився давати коментар щодо дорожнечі пляшок. За попередніми підрахунками представників ЗМІ, духовенство заробить на «подарованому» приблизно 4,2 мільйона гривень. Однак дороге вино люди не поспішають купувати. 

 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook