У Волинській обласній інфекційній лікарні облаштували 4 бокси для пацієнтів з коронавірусом.

Читайте також: У Рівному госпіталізували дівчину, яка повернулась з Китаю

Про це йдеться на сторінці Волинського обласного центру громадського здоров'я.

Також лікарня забезпечена респіраторами, одноразовими халатами, протичумними костюмами. Наступного тижня в область завезуть спеціальні тест-системи для діагностики. Також у Луцьку та Ковелі сформували бригади, які, в разі необхідності, транспортуватимуть таких пацієнтів.

Читайте також: В Київ прилетіли евакуйовані з Китаю українці: прибулим лише виміряли температуру

Директор Волинського центру громадського здоров’я Сергій Новосад зазначив, що спалахи коронавірусу траплялися у світі і раніше. Зокрема, в Китаї у 2002-2003-му роках та у Саудівській Аравії в 2012-13-му роках. Щоразу розпочиналась розробка вакцини, однак у зв’язку з ліквідацією спалахів, її клінічні випробування не були завершені. Тому специфічної профілактики коронавірусу поки не існує. Актуальними залишаються заходи гігієни: часте миття рук, уникнення скупчень людей, контактів із хворими людьми та дикими тваринами. Також рекомендована ретельна термічна обробка продуктів тваринного походження.

На сьогодні лабораторно підтвердили близько 15 тисяч випадків захворювання на коронавірус, з них 305 – летальних (близько 2%), що є доволі високим показником.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook