Хімічні сполуки і сліди вибухівки виявили на 107 уламках літака Ту-154, в якому 2010 року під Смоленськом загинув президент Польщі Лех Качиньський.

Читайте також: "Росія загрожує світовій безпеці" – міністри НАТО

"Докази свідчать, що залишки вибухових речовин були щонайменше на 107 елементах літака, перш за все на металевих частинах крісел",повідомляє Gazeta.

Речовини знайшли на фрагментах килимового покриття і заслінок. Виявили гексоген, тетранітропентаеритрит і динітротолуол.

Відзначається, що аналізи є результатом офіційних досліджень Центральної криміналістичної лабораторії поліції в 2012 і 2013 роках, які описано в різних томах документів розслідування.

Читайте також: ПАРЄ офіційно визнала окупацію Донбасу Росією

"Дослідження, що стосуються слідів вибухових речовин, сходяться з результатами експериментів, описаних в технічному рапорті підкомісії Антоні Мацеревича", – йдеться в матеріалі.

На вибух у лівій частині крила вказують пошкодження та уламки. Підкомісія встановила, що головною причиною руйнування літака за мить до приземлення був вибух баластного бака. Це доводять специфічні пошкодження тіл: повне розчленовування жертв, розкидані останки по всій території, де впали уламки, численні та великі опікові поранення і відсутність одягу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter