Холодно чи тепло – ціна одна й та сама: мешканці житлового будинку на вулиці Рівненській, 5 скаржаться на незбалансовану температуру в оселях, тобто в одній квартирі може бути близько 10 градусів тепла, в іншій же більше 25, і це при комунальних платіжках сумою більше 1500 тисячі гривень.

Читайте також: Мільйонер на державній службі: що приховує волинський губернатор Савченко (відео)

Про це йдеться у відео-сюжеті ТРК Аверс.

Сорокарічна п'ятиповерхівка на вулиці Рівненській, 5, біля входу у будинок зібралося чимало люду, чекають журналістів. Справа у тому, що десятки років мешканців багатоповерхівки турбує одне питання – температурний режим у їхніх квартирах. Вже не перший опалювальний сезон чи не в кожній оселі він різний. Може бути 15, може бути більше 25, а будинок між іншим має централізоване опалення.

"Нема правильного розрахунку тепла, правильного розрахунку тепла, правильний розрахунок тепла тільки тоді, коли робити повний розрахунок цілого будинку. Це повинен бути спільний розрахунок на весь будинок, я розумію що я плачу за своє, але я не розумію чи я не плачу за чуже. Вся проблема у нашому стояку, 6 квартира, 10, 35, 18. Абсолютно холодні батареї, якшо зробити щоб в нас було тепло, інші квартири горять, відрегулювати не можна, в ЖЕК звертаємся вони приходять і відкривають лише задвижку", − обурюються мешканці будинку.

У пятиповерхівці 40 квартир, і мешканець чи не кожної має проблеми з температурним режимом.

Пенсіонерка Надія Степанівна живе на першому поверсі, і вже три десятки років батереї у її оселі нагріваються лише до 15 градусів.
" Я ж плачу такі самі гроші як і люди, я тоже хочу бути в теплі. Моя квартира 52 метри квадратні", − розповідає жінка.

Зі 100% мешканців п’ятиповерхівки відсоток пенсіонерів більше 70. Середня пенсія наразі близько півтори тисячі гривень, і платити лише за опалення двокімнатної квартири таку ж суму, а бува й більше – звісно не можуть.

Люди кажуть – якби ж хоч по справедливості, а то викидають тисячі гривень на тепло, і при цьому мерзнуть у власній квартирі. Скаржаться на бездільність свого ЖЕКу.

Натомість, очільник житлово-комунального підприємства № 7, яке обслуговує будинок, Микола Гарбарчук стверджує – причина криється у банальному – мешканці просто не можуть дійти консенсусу, і у своєму лічильнику накрутили щось самі, бо ж хтось хоче холодніше, хтось тепліше, питання з’являються лише після отримання платіжок.

"Фактично люди повинні зрозуміти, тарифи ростуть, і компроміси між собою повинні бути, мої хлопці приходять і дивляться, бачте у вас засувка, відкрили, ввечері дзвонять, чого ж ви так палите, прикрутіть. А потім кажуть шо ЖЕК не хоче нічого робити, щоб не бути крайньою точкою між одним і другим", − зазначає Микола Гарбарчук, директор ЖКП №7.

Очільник житлово-комунального підприємства додає, втручатися у справи мешканців вони права не мають, можуть лише оглянути та дати рекомендації, попри це від звернень не відхрещуються, Микола Гарбарчук каже – є прохання та розуміння, буде й допомога.

Читайте також: У відомому луцькому супермаркеті продають відкрите печиво, по якому ходять пташки (фото)

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter