Штат Луцької міської ради планують скоротити на 25 одиниць.

Читайте також: Четверо лучан отримали ключі від квартир

Про це стало відомо 23 квітня під час засідання комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, пише ІА «Волинські новини».

Комісія розглянула питання Про затвердження структури виконавчих органів міської ради, загальної чисельності апарату міської ради та її виконавчих органів.

Керівниця відділу кадрової роботи та нагород Віра Гудима розповіла, що проєкт рішення підготовлено відповідно до ЗУ «Про місцеве самоврядування», яким визначено, що пропозиції щодо структури виконавчих органів вносить міський голова, а затверджує сесія міськради.

«Проєкт рішення підготовлено відповідно до змін у чинному законодавстві, а також у зв’язку з необхідністю оптимізувати роботу через приєднання до Луцька територіальних громад. Передбачається скорочення чисельності штатних одиниць із 692,5 до 667,5, а також скорочення чисельності виконавчих органів із 38 до 36», – інформувала вона.

Зокрема, буде ліквідовано управління розвитку підприємництва та реклами. Питання підприємництва та торгівлі перейдуть департаменту економічної політики, а питання реклами – до архітектури.

«У нас створюється департамент містобудування, земельних ресурсів та реклами, куди увійдуть управління містобудування та архітектури, управління земельних ресурсів та частково управління розвитку підприємництва та реклами», – пояснила Віра Гудима.

Читайте також: У Луцьку затвердили новий склад громадської комісії з житлових питань

Загалом буде звільнено 25 штатних одиниць.

«Очевидно, потім будуть ще зміни, бо в нас є головні бухгалтери сільських рад, які приєдналися. Вони зараз є членами ліквідаційних комісій, тому зараз знаходяться у штаті нашої бухгалтерії, виконують свою роботу, а коли завершиться праця над ліквідацією, то будуть скорочені», – сказала Віра Гудима.

Окрім того, як додала депутатка, заступниця міського голови Ірина Чебелюк, заплановано реорганізувати управління освіти міськради в департамент освіти.

«У нас суттєво збільшилася кількість освітніх закладів… До того ж, ми і далі опікуватимемося закладами професійної освіти», – зазначила вона.

Передбачено теж оголошення конкурсів на окремі керівні посади департаментів, оскільки змінюватиметься штатний розпис.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook