У Луцьку на базі школи №3 хочуть створити спеціальний клас для діток з особливими потребами.

Читайте також: З вересня у Луцьку діти навчатимуться у новій школі

Під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства начальник управління освіти Зіновія Лещенко розповіла, що створення такого класу – новація, пише Інформаційне агенство Волинські Новини.

"Подібних класів у нас ще не було, але на звернення батьків будемо це реалізовувати. Обрали саме 3 школу, адже вона декілька років поспіль функціонує з інклюзивною формою навчання. Торік до навчання туди прийшла незряча дитина, закупили відповідне обладнання, навчали педагогів. Є позитивна динаміка щодо надання інклюзивної освіти.

Читайте також: Що повинен вміти вчитель початкових класів: в Україні вперше затвердили стандарт професії

А зараз на звернення батьків дітей, які мають особливі потреби, є пропозиція створити спеціальний клас для 8 дітей віком 7-8 років. Медичні показники їм дозволяють навчатися в школі. Хоча вони не матимуть документа про освіту, лише довідку. Це будуть дітки із синдромом «аутизм» та затримкою психічного розвитку. Поруч є медперсонал. Допомагатимуть в навчанні і волонтери, так як законодавство не дає нам можливість ввести ставку асистента", – інформувала Зіновія Лещенко.

Та додала, що батько одного з учнів, зобов’язався забезпечити клас технікою, меблями та всім необхідним.

Підтримуючи звернення лучан, члени профільної комісії рекомендують перейменувати комунальний заклад "Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 Луцької міської ради Волинської області" у комунальний заклад загальної середньої освіти "Луцький ліцей № 3 Луцької міської ради Волинської області" та затвердити новий статут.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter