Після смерті в’язня Дмитра Листовничого у Луцькому СІЗО відбулися дивні кадрові ротації. Звільнилося двоє працівників, один з яких заступник начальника, а лікар установи пішов у відпустку. Працівники СІЗО сьогодні розповіли свою історію подій, розповіли про подію і в’язні.

Смерть Дмитра Листовничого настала в слідчому ізоляторі в якому він відбував покарання за те, що вкрав у магазині пляшку віскі. Мати загиблого розповідає, що окрім наочних побоїв у її сина була вибита ключиця та дірка у голові. Тим часом у Луцьку в слідчому ізоляторі дивно аргументують такі тілесні ушкодження, кажуть хлопець сам себе побив у камері, куди його помістили через неадекватну поведінку, мовляв був хворий. Ось так дивно лікують людей у СІЗО. Лікар підтверджує, що на тілі в’язня були тілесні ушкодження, які саме – розповідати не хоче, каже, що тіло не оглядав, майже нічого не бачив.

Якщо вірити словам заступника начальника Дмитра Пелея усі претензії за дірку в голові померлого слід пред’являти слідчо-оперативній групі, яка приїхала на виклик. Нелогічні аргументи про те, що в’язень сам себе жорстоко покалічив в камері, де утримують по одному і в результаті помер через хвору печінку працівники СІЗО нічим не можуть підтвердити, більше того, стверджують, що слідів крові в камері не виявлено.

Згодом стало відомо, що після оприлюднення фотографій тіла Дмитра Листовничого висновки судмедекспертів направили на доопрацювання.

Детальніше у сюжеті ТРК «Аверс»