У Луцькій міській раді відбулася зустріч першого заступника міського голови Григорія Недопада з керівниками диспетчерських служб таксі.

Під час зустрічі Григорій Недопад наголосив, що у місті повинно бути комфортно їздити не тільки в громадському транспорті, але й на таксі. Сьогодні, актуальними залишаються питання облаштування стоянок таксі, а також функціонування так званих "чорних таксистів".

За інформацією "Автопарксервісу" на даному етапі вже погоджено 28 схем стоянок таксі, а ще 6 в процесі розробки. Своєю чергою, представники служб нарікали на те, що чим довше затягується рішення по облаштуванню стоянок, тим більше вони втрачають клієнтів, наголосивши на тому, що допоки не будуть облаштовані стоянки з відповідними розпізнавальними знаками, вони не будуть укладати договорів на перевезення.

"Це має бути спільна робота Луцької міської ради та служб таксі", - зауважив Григорій Недопад.

В ході дискусії, також, обговорили питання  функціонування таксі на "бляхах" і роботу так званих "чорних таксистів".

,

"Першочерговим критерієм служб таксі має бути безпека пасажира, а "чорні таксисти" чи "євробляхи" не можуть цього гарантувати», - зауважив керівник служби "Морячок" Олександр Кралюк на що перший заступник Луцького міського голови порадив фіксувати такі випадки і звертатися в патрульну поліцію та муніципальну варту.

Також, перевізники клопотали проте, щоб відкрити двосторонній рух по вулиці Винниченка для таксистів, адже, доволі часто доводиться вислуховувати нарікання пасажирів, які не бажають платити зайві кошти.

За підсумками зустрічі вирішили провести спільну роботу, щоб якомога швидше навести порядок із службами таксі.

Петро Сосницький