За даними управління охорони здоров’я міської ради та Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України, у Луцьку станом на 24 червня виявлено 382 лабораторно підтверджених випадки захворювання на COVID-19. За останню добу зареєстровано 7 нових випадків хвороби. До сімейних лікарів із захворюваністю на грип та ГРВІ за добу звернулося 108 лучан.

Читайте також: На підприємстві у Луцьку – спалах COVID-19, інфікована працівниця ігнорувала хворобу

Працівники Національної поліції продовжують перевірку дотримання карантинних заходів у місті. Відстежують коло контактних осіб та тих, хто повинен перебувати на самоізоляції. Сьогодні правоохоронці посилено перевіряли ринки міста, а завтра будуть працювати також на пунктах проведення ЗНО, повідомляє прес-служба міської ради.

Інспектори муніципальної варти перевіряли літні майданчики і тераси кафе та ресторанів. Грубих порушень правил карантину не виявили. Разом з тим, спеціалісти управління розвитку підприємництва та реклами щоденно отримують багато дзвінків від власників закладів ресторанного господарства щодо можливості повноцінного їх відкриття. "Сфера побутового обслуговування та ресторанного господарства, на жаль, зазнає чи не найбільших збитків. Однак, зважаючи на рекомендації Головного санітарного лікаря України та досить високі показники захворюваності, поки що у Луцьку неможливо повністю відновити роботу таких закладів", − зазначив Григорій Недопад.

Громадський транспорт міста працює у штатному режимі. Сьогодні на вулиці міста виїхали 180 одиниць транспорту: 32 тролейбуси та 148 маршрутних автобусів.

Ситуацію із захворюванням на коронавірус працівниць закладів дошкільної освіти № 36 та №37 прокоментувала начальник управління освіти Зіновія Лещенко.

Читайте також: У працівниці дитячого садка у Луцьку виявили коронавірус

За її словами, ситуація непроста, але контрольована.

"Одна з інфікованих дізналася про хворобу, перебуваючи у відпустці. Інша теж не була у контакті із дітьми. Проконсультувавшись із спеціалістами обласного лабораторного центру МОЗ, поки не бачимо підстав для припинення роботи дитячих садочків. Їх відвідують більше двох з половиною тисяч дітей, адже батькам потрібно виходити на роботу", − додала Зіновія Лещенко.

Григорій Недопад доручив управлінню освіти спільно із працівниками лабораторного центру МОЗ провести додаткові перевірки у закладах, де було виявлено захворювання.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook