На засіданні бюджетної комісії Луцької міськради, 23 січня, розглядалось звернення волинянина щодо спорудження пам'ятника Степану Бандері. Відповідне прохання до міської влади направив мешканець смт. Дубище Рожищенського району Сергій Бондарчук.

Читайте також: У Луцьку відзначили день народження Степана Бандери (Фото)

Відзначимо, що суму активіст не вказав. Відтак зернення було перенаправлене на розгляд департаменту бюджету та фінансів і департаменту культури.

Виготовлення та встановлення пам'ятника потягне на чималу суму, яка може сягнути мільйона гривень. Наразі нагальної потреби у встановленні монумента немає, а гроші могли б бути спрямовані на вирішення більш важливих проблем, таких як ремонт доріг, дворів міста та ін.

Окрім того, виникає і питання місця встановлення пам'ятника політичному діячу. В даний момент спорудити монумент мають намір поблизу РАГСу. Там вже зробили тумбу під пам'ятник, на яку пішло більше 300 тисяч грн. Проте, чи є саме ця локація найбільш підходящою для пам'ятника Бандері?

Питанння з монументом українському політичному діячу буде розглядатись і надалі, але перш, ніж виділяти на нього бюджетні кошти, необхідно вирішити вищенаведені питання і дізнатись думку лучан.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter

Активіст Сергій Бондарчук