У Луцьку чоловік, який за грошову винагороду обіцяв повпливати на суддю за потрібне рішення в Апеляційному суді Волинської області, отримав 20 400 грн штрафу.

Читайте також: Водію BMW, який збив велосипедиста у Луцьку, залишили водійське посвідчення

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду від 4 жовтня 2018, пише ВолиньPost.

У вересні цього року порушник пообіцяв чоловіку за 10 тисяч гривень вплинути на суддів Апеляційного суду Волинської області, аби вони скасували постанову Горохівського районного суду. Постановою чоловіка визнали винним у порушенні порядку ведення господарської діяльності та наклали штраф 25500 гривень.

Читайте також: Продавчиню в магазині луцького депутата покарали за контрафактний алкоголь

Того ж дня обвинувачений ще двічі обіцяв за 10 тисяч вирішити проблеми, і на третій раз чоловік здався та передав порушнику гроші.

Дії обвинувачуваного кваліфікували як одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди.

Однак вже 6 вересня він уклав угоду про визнання винуватості із прокурором. Тож суд її затвердив, визнав чоловіка винним у вчиненні злочину та призначив йому покарання – штраф обсягом 20 400 грн.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter