У Луцьку чотири маршрути пропонують віддати підприємству електротранспорту.

Читайте також: У Луцьку для пасажирів, які оплачують проїзд готівкою, пропонують ввести спеціальний квиток

Таку пропозицію озвучили під час обговорення документу стратегії розвитку громадського транспорту міста у середу, 10 березня. Про це пише Конкурент.

Автобусні маршрути №2, №10, №11 і №12 пропонують віддати Луцькому підприємству електротранспорту. 

Зокрема, розробники стратегії – фахівці Луцького НТУ – переконані, що зважаючи на показники пасажиропотоку і популярність цих маршрутів серед лучан, доцільно буде саме їх зробити тролейбусними. Це дозволить перевозити одночасно більшу кількість пасажирів, а також суттєво знизить кількість викидів забруднюючих речовин в атмосферу. 

Крім того, ці маршрути охоплюють чи не всі райони Луцька. І на їх переобладнання під тролейбусні потрібно небагато інвестицій. Це або закупівля тролейбусів з автономним ходом, або протягнення нових тролейбусних ліній. 

Читайте також: У Луцьку курсуватиме нова маршрутка

Така пропозиція наштовхнулася на різку критику і нерозуміння з боку перевізника "Санрайз". Так, представник перевізника Микола Голєв назвав цю ідею "знищенням" їхнього підприємства. 

"Чому конкретні міри вашої стратегії базуються на знищенні компанії "Санрайз", яка є єдиною компанією, що за останні 10 років привезла автобуси стандарту "Євро 5" у Луцьк? З чотирьох автобусних маршрутів, які ви запропонували замінити на тролейбусні, три – це маршрути, які вже десятиліттями обслуговує компанія", – запитав Микола Голєв. 

У відповідь представник ЛНТУ Валерій Дембіцький наголосив, що розробники стратегії не брали до уваги перевізників, які обслуговують ті чи інші маршрути. Враховувалися лише пасажиропотік та популярність маршрутів серед пасажирів. Так, під час опитування від розробників стратегії більшість респондентів зазначили, що вони би частіше користувалися громадським транспортом, якби на маршрутах Луцька було більше тролейбусів. 

До слова, вносити зміни і пропозиції у проект стратегії можна до понеділка, 18 березня. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook