У Луцьку у центральній частині міста розпочався примусовий демонтаж центрального ринку.

Читайте також: "Перебування підприємців на території Старого ринку – незаконне", – депутат луцькради

4 лютого близько 23 години муніципальна варта розпочала демонтаж торгівельних кіосків та яток, котрі розташовані неподалік луцького замку. 

За інформацією ІА Волинські новини, підприємці намагаються завадити демонтажу контейнерів. Один із грейдерів зачепив великий контейнер, який стоїть при в'їзді на ринок. Інший пройшов між рядами всередині ринку та застряг.

На місці інциденту працює декілька екіпажів патрульної поліції та швидких.

Як повідомляє кореспондент "Під Прицілом", також прибув начальник ГУНП у Волинській області Шпига Петро, начальник Луцького відділу поліції ГУ НП у Волинській області Олег Кічук та губернатор Волині Юрій Погуляйко.

Підприємці заблокували маніпулятор, оточили його зі всіх сторін.

Вулиця Глушець перекрита та заблокована уламками торгівельних точок.

 

 

Нагадаємо, ще 30 січня в міській раді повідомили, що 3 лютого розпочнеться примусовий демонтаж конструкцій, якщо власники не приберуть їх до того часу, адже договір з ними розірвали, тому знаходитись на цьому місці вони не мають права, а всі контейнери вважаються такими, що встановлені незаконно.

Також у Луцькраді наголосили, що демонтаж буде здійснюватися департаментом муніципальної варти у присутності поліції і якщо працівники ринку чинитимуть опір законним вимогам поліції та порушуватимуть громадський порядок, то винних притягнуть до адміністративної та/або кримінальної відповідальності у передбаченому законом порядку.

Як повідомлялося раніше, на ринку панує антисанітарія, часто торгівля здійснюється з порушенням елементарних санітарних норм. Зокрема, нещодавно біля ринку помітили легковий автомобіль, набитий тушками курей.

Підприємці масово ухиляються і від сплати податків до бюджету. Зокрема, минулоріч під час перевірки виявлено 50 працівників, які виконували роботу без оформлення трудових відносин, а також 45 осіб, які здійснювали підприємницьку діяльність без належно оформлених документів. Ще 442 торгові місця взагалі не обстежили, оскільки люди з них або втекли, або ці контейнери просто закрилися.

Після перенесення ринку там планують облаштувати рекреаційну зону. Влада запевнила, що жодної багатоповерхової забудови там не буде. На облаштування території, прилеглої до Луцького замку, оголосили всеукраїнський архітектурний конкурс.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook