На фестивалі, який проходить у центрі Луцьку, можна дізнатися про громадські організації з різних міст країни, енергоефективність, гендер та захист тварин, а також знайти розваги для наймолодших лучан можна у рамках фестивалю.

Читайте також: У Луцьку відбудуться заходи з нагоди Всесвітнього дня боротьби з поліомієлітом

Фестиваль громадської активності "uCRAZYans" триває 7 жовтня з 11 до 18 години на Театральному майдані, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Під час фестивалю розповідають лучанам про те, які є активні ГО на Волині та в інших регіонах України, які проекти вони реалізовують та які проблеми допомагають вирішувати.

До прикладу, тут представлений театр-студія "ГаРмИдЕр", що розвиває культуру Луцька, Lutsk Night Cinema, що дає можливість безплатно переглядати кінофільми ввечері, організація переселенців з Криму та Донбасу. Представник ГО переселенців в образі Кликуна закликав гостей писати свої побажання щодо того, яким вони хочуть бачити Луцьк у майбутньому. Фестиваль відбувається під знаком енергоефективності, це можна одразу побачити за персонажами в образах лампочки та розетки. Наголошували, що Луцьк є одним з найбільш енергоефективних міст України. Так, саме луцькі ОСББ залучили найбільше кредитів на утеплення будинків.

Читайте також: Луцьк зустріне Всеукраїнський фестиваль "Оберіг-2018"

Як розповіла проектний менеджер Волинського інституту права Заріна Дацик, плануючи фестиваль, орієнтувалися на участь 15 найактивніших громадських організацій, але сьогодні з радістю відзначають, що загалом зголосилися 24. Переважно це ГО з Луцька, але є також громадські організації з Нововолинська, Голобів, Рівного та Києва. Окрім презентації ГО на фестивалі працює зона лекторію, до якої може долучитися кожен охочий. П’ять лекторів говоритимуть на найбільш гострі соціальні теми: теми гендеру, активізації молоді, взаємодії з владою, енергоефективності та як зробити ГО більш впізнаваною. Також працює дитяча зона, оскільки фестиваль орієнтований на відвідувачів різних вікових категорій. Щороку фестиваль проводить інша громадська організація. Молодіжні ГО, зі слів Заріни Дацик, зараз розвиваються найбільш активно.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter