У Луцьку триває дводенний унікальний фестиваль стріт-арту "Lutsk Wallking", який зібрав понад два десятки талановитих художників з різних регіонів України. Зазначимо, що даний проект реалізовує Фонд Ігоря Палиці "Тільки разом" за підтримки Українського культурного фонду.

Читайте також: У Луцьку проходить унікальний захід – фестиваль стріт-арту "Lutsk Wallking" (пряма трансляція)

Художники приїхали до обласного центру Волині, аби надати місту нових кольорів, прикрасити сірі стіни своїми роботами та познайомити лучан з вуличним мистецтвом. 

Сьогодні, у другий день фестивалю, художники працюють на двох локаціях: вулиця Рівненська та Єршова.

На Рівненській працюють чотири художники, які своїми унікальними роботами прикрасили одну з стін.

Як розповів один з учасників фестивалю – художник-ілюстратор з Києва, який має 20-річний стаж у створенні графіті – Влад, що його сьогоднішня робота, це – імпровізація.

"За основу композиції взято один відомий твір, який, особисто для мене, має велике значення. По суті, ця робота є триб'ютом до одного з моїх улюблених художників. Створення малюнка зайняло біля 12 годин", – зазначив Влад.

Ще один з авторів новоствореного настінного малюнка Тарас уже 25 років займається такою творчістю. Цього разу він вирішив зобразити графіті у його класичному прояві.

 

На іншій локації – вулиці Єршова (поблизу авторинку) ми застали декілька художників, які працювали над своїми роботами. Загалом, після закінчення фестивалю на місцевому бетонному паркані мають з'явитися понад 20 років нових малюнків.

Тарас зі Львова, який займається графіті уже 18 років, розповів, що на фестивалі вирішив зобразити графіті-шрифт зі своїм псевдонімом.

Лучанина Сергія Радкевича, який зараз проживає у Львові, ми застали за створенням чергового унікального малюнка. 

"Я уже брав участь у цьому фестивалі, ми створювали мурал на вулиці Шопена, який має назву "Рівновага". У сьогоднішній роботі, частково, є і продовження цієї теми. Поняття рівноваги, спроба "загнати" обличчя у певні геометричні форми, віднайти спокій навіть використовуючи для цього контрастні кольори – чорний, фіолетовий, рожевий, які у поєднанні є доволі агресивними, це спроба віднайти лінію межі між агресією і спокоєм", – каже Сергій.

Чоловік розповів, що займається створенням муралів та графіті уже 18 років, а надихнули його роботи, які він випадково побачив на стінах міст, поблизу залізничних колій та сам спрей.

"Це – захоплює. Коли ти працюєш на відкритому повітрі, і намагаєшся задекорувати цей напівзруйнований радянський урбанізм, який є навколо нас. Крім того, це своєрідний спосіб культуризації", – розповів Сергій Радкевич.

{{photo-24}}

Читайте також: Фестиваль стріт-арту у Луцьку: опублікували програму дійства "Lutsk Wallking"

Зазначимо, що у зв'язку з карантинними обмеженнями фестиваль проходить в онлайн-форматі. Усі охочі можуть переглянути трансляції за посиланням.

В онлайн-ефірі фестивалю відбувається спілкування з творцями муралів і райтерами та з культовими особистостями, які були біля витоків урбан-культури у місті Луцьку.

Крім того, ви можете побачити виступи різних виконавців та танцювальних колективів. Зокрема, сьогодні запальний танець продемонстрував луцький колектив "Stylez".

Нагадаємо, що вчора розпочався унікальний фестиваль стріт-арту "Lutsk Wallking", на якому митці творитимуть у Луцьку нові роботи, знайомлячи зі своєю творчістю та руйнуючи стереотипи про вуличне мистецтво.

Також днями у місті з’явився новий унікальний мурал, який створив Сергій Радкевич.  Він знаходиться на старій будівлі по вулиці Шопена, 16.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook