З метою належного вшанування імені всесвітньо відомої української письменниці Лесі Українки та відзначення 150–річчя від дня її народження, впродовж 2021 року у Луцькій міській територіальній громаді буде проведено низку заходів. Відповідне розпорядження підписав Луцький міський голова Ігор Поліщук, інформує сайт Луцької міськради.

Читайте також: У Луцьку створять раду голів ОСББ

До організації заходів будуть залучені заклади культури, бібліотеки, школи, музеї, громадські організації, а також літературознавці та митці. У Луцьку та приєднаних територіальних громадах відбудуться конкурси читців поезії Лесі Українки, літературні години, виставки книг.

Так, протягом січня–лютого у Луцькій художній школі відбуватиметься відкритий конкурс серед учнів навчальних художніх закладів "Єдиний мій, коханий рідний краю!".

18 та 21 лютого у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному імені Т.Г.Шевченка – драма-феєрія Лесі Українки "Лісова пісня".

Цікавим буде проєкт "Луцьк Косачівський" – мандрівка до локацій Луцька, повязаних із сім'єю Косачів. Старт – Музей Лесі Українки Волинського національного університету імені Лесі Українки.

24 лютого о 16:00 відбудеться презентація СD-диску пісень, записаних з голосу Лесі Українки у виконанні учнів Луцької музичної школи № 1 імені Фридерика Шопена.

У день народження поетеси, 25 лютого, біля пам'ятника Лесі Українки на Театральному майдані та драмтеатрі відбудуться: мистецьке театралізоване дійство “Під Лесиним небом” за участі художніх колективів районів і міст, ОТГ області, виставка образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва тематичної літератури, виступи художніх колективів тощо.

Також цього дня у Палаці культури буде мистецький проєкт "Лесине слово у вічність".

У соціальних мережах управління соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді 25 лютого стартують онлайн презентація Міжнародного онлайн марафону народного читання "Piosenka Lesna. Лісова пісня. Waldlied. Forest Song".

26 лютого у бібліотечних закладах Луцької міської територіальної громади триватимуть "Лесині читання" за участю письменників Волинського обласного осередку НСПУ.

Читайте також: У Луцьку водії снігоочисної техніки зливають та продають пальне

Також ще багато тематичних заходів відбуватимуться далі протягом року, про що анонсуватимемо на офіційному сайті Луцької міської ради.

З детальним переліком заходів можна ознайомитись тут (Додаток). Години та дата проведення може бути змінена.

У випадку посилення карантинних обмежень заходи будуть відбуватися онлайн.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook