Луцька журналістка Оксана Федорук захворіла на коронавірус.

Читайте також: В Україні новий антирекорд: за добу зафіксували майже 1300 нових випадків коронавірусу

Про це вона повідомила у фейсбуці: "Якщо у вас не було знайомих, хворих на коронавірус, – то, вітаю, тепер є! І так, це я", пише ІА Волинські новини.

Дівчина пише, що перші симптоми в неї проявились два тижні тому, коли вона приїхала з Луцька до Києва. Тоді в неї піднялася температура до 37,5. Більше ніяких симптомів не було – ні кашлю, ні насмарку. А вже через тиждень пропав смак, потім нюх. Температура не спадала менше 37.

Увесь цей час вона консультувалася зі своїм сімейним лікарем. На 7 день хвороби Оксана здала ПЛР-тест. Лікар радила робити саме цей тест, оскільки він, на відміну від ІФА, безплатний і більш ефективний.

Ну і, власне, прийшов позитивний результат. Після зробленого КТ з'ясувалось, що у неї одностороння пневмонія. Ураження легень, на щастя, менше 5%, тому звичайна флюрографія цього навіть не побачила б. У цьому і підступність вірусу наголошує журналістка, оскільки видимих ознак пневмонії може і не бути. Кашлю у неї так і немає.

Читайте також: Керівник Волинської обласної лікарні спростував інформацію про переповнені лікарні хворими на COVID-19

Від госпіталізації Оксана відмовилася, лікується вдома. Через 2 тижні здаватиме повторний тест.

Ось які висновки вона зробила та що радить усім:

- найкращі ліки – це міцний імунітет. Як це не банально – спорт, здорова їжа, все це працює. Кидайте курити;

- займатися своєю "дихалкою" – є багато відео на YouTube, наприклад, метод Віма Хофа, яким журналістка займалася весною на карантині, може, це допомогло, що в неї пневмонія в легкій формі;

- страхування. Оксана застрахувалася від пневмонії вже коли захворіла. Оскільки страховка починає діяти тільки через 2 тижні, їй це не дуже допоможе. А одне КТ, за словами дівчини, коштує більше 1000 грн;

- позитивний настрой – кажуть, чим вищі вібрації (а це радість, спокій, вдячність і тд.) відчуває людина – тим більша ймовірність не захворіти чи вилікуватися.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook