У Луцьку капітально відремонтували шість маршруток.

Читайте також: Луцькі перевізники взялися за реставрацію власного транспорту

Шість капітально відреставрованих маршруток випустило підприємство "Санрайз" цьогоріч. До завершення року планують зробити ще дві, повідомив перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради Григорій Недопад.

Три оновлених автобуси курсуватимуть за маршрутами №2 та №12. Нещодавно оглянули результати реставрації, які дійсно заслуговують на увагу. Маршрутки вийшли навіть кращими за нові, адже в процесі капремонту використали сучасні матеріали, були усунуті всі недоліки, допущені при конструюванні автобусів.

Під час ремонту, від старих машин використали тільки каркас і деякі придатні деталі, все решта не підлягало ремонту через надмірну зношеність. Тепер у цих маршрутках новим є практично усе, починаючи від двигуна, і завершуючи сучасним салоном. Оновлене технічне оснащення, перетягнуті сидіння, обладнано додатковий обігрів, систему озвучення зупинок, створено умови для перевезення осіб з інвалідністю.

За словами керівника підприємства Мирона Гневика, ремонт однієї маршрутки вартує в середньому 700 тисяч гривень, враховуючи капітальний ремонт двигуна. Двигун, як правило, обходиться в 90-120 тисяч гривень. Для такого капітального ремонту підприємство змушене залучати кредитні кошти, адже автопарк потребує невідкладного оновлення.

Читайте також: Луцькі перевізники пояснили чому їхні маршрутки не видно у системі "МАК"

На підприємстві "Санрайз" реставрацію пройшли маршрутки 2007-2010 років випуску. Прогнозується, що слугуватимуть вони довше та надійніше, ніж заводські.

"Іншим перевізникам варто брати приклад і також покращувати якість автотранспортних перевезень, адже ця сфера в нашому місті потребує серйозного доопрацювання", йдеться в повідомлені.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter