Аби забезпечити сполученням мікрорайони ЛПЗ і Вересневе, місцеві мешканці запропонували змінити кінцеві зупинки маршрутів № 23 чи 24. Перевізники пообіцяли розглянути таку можливість і повідомити найближчим часом своє рішення.

Читайте також: У Луцьку маршрутка №251 не курсуватиме центром міста

Питання проблеми доїзду мешканців ЛПЗ і Вересневого підняли під час наради за участю представників перевізників у Луцькій міській раді 30 листопада, передає ІА Волинські Новини.

Депутат міськради Микола Яручик повідомив, що в мікрорайон ЛПЗ курсувала маршрутка № 4, яка забезпечувала сполучення району з територією цукрового заводу. Однак перевізник відмовився від маршруту через недостатню кількість автобусів, тож маршрут № 4 перестав курсувати вулицями міста. Згодом управлінням транспорту було оголошено конкурс на маршрут № 4, який не відбувся, оскільки перевізники не взяли в ньому участь.

Як зазначили представники ініціативної групи мешканців, сполучення району ЛПЗ із мікрорайоном Вересневе важливе, оскільки забезпечуватиме комфортний доїзд дітей до КДЮСШ № 1, ЗОШ № 20, НВК № 24, гімназії № 14, працівників до СКФ тощо.

Мешканці також висловили ініціативу, аби пустити районами тролейбуси, для чого потрібно закрити питання з забезпеченням контактною мережею.

Читайте також: У Луцьку водій маршрутки затиснув дверима дитину

Окрім того, вони запропонували частково змінити кінцевий рух маршрутів № 23, 24.

"Ми лишилися сам на сам із своєю проблемою. Ніхто не може нічого зробити… Дорогі перевізники, дослухайтеся до нас; це наш крик душі", – закликала мешканка Вересневого, яка працює на "СКФ Україна", Олена Кондратюк. Вона розповіла, що змушена кожен день пішки йти через вулицю Мамсурова на зупинку громадського транспорту.

Читайте також: Директор ЛПЕ мріє про Луцьк без маршруток

Перевізники, своєю чергою, зауважили, що потрібно все таки запроваджувати окремий маршрут, який сполучить мікрорайон ЛПЗ із Вересневим, оскільки змінювати напрямок руху наявних маршрутів недоцільно.

Керівник управління транспорту та зв'язку Володимир Степанов відзначив, що маршрутів, які сполучають мікрорайони ЛПЗ та Вересневе з центром, є вдосталь.

"У цілому в Луцьку міських маршрутів достатньо. Вересневе та ЛПЗ сполучені з центром. У нас працюють тролейбуси. Залишилося лише закрити питання сполучення ЛПЗ із Вересневим. Уже є перевізник, який зацікавився цим маршрутом. Зараз ми ведемо з ним переговори та розглядаємо різні варіанти", – сказав Володимир Степанов.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter