В Луцьку вже курсують перші десять сучасних комфортних тролейбусів. В них є кондиціонери, порти для зарядки мобільних пристроїв, доступ до інтернету. Тролейбуси оснащені пандусами та мають низьку підлогу, що дуже зручно для людей похилого віку, людей з інвалідністю та пасажирів з дитячими візочками.

Читайте також: Як розрахуватись однією CityCard за кількох осіб у транспорті Луцька

Про це повідомляють на веб-сайті Волинської ОДА.

Всього таких тролейбусів в Луцьку буде 29 загальною вартістю 4,36 мільйони євро. Планується, що Луцьк отримає всю партію до кінця серпня 2021 року. Її придбають в межах проекту «Міський громадський транспорт України» за кредитні кошти «European Investment Bank». Проект є рамковим кредитом ЄІБ на 200 мільйонів євро для фінансування громадського транспорту в 11-ти містах України.

Разом з тролейбусами Луцьк також отримає запасні частини та витратні матеріалами, а також набір обладнання та інструментів для обслуговування, ремонту та пов’язаних із цим послуг.

Важливо, що тролейбуси здебільшого виготовляють українські виробники за європейськими вимогами до сучасного міського громадського транспорту. У випадку Луцька – це дочірнє підприємство «Автоскладальний завод № 1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

Читайте також: У Луцьку п'яний неадекват побив вікна в тролейбусі: деталі інциденту (фото)

Для міста – це не лише нові сучасні тролейбуси, це прояв європейських цінностей, зокрема, поваги до людської гідності, рівності і поваги до прав людини, особливо маломобільних категорій жителів Луцька і Волині. Коли пересуваєшся містом таким тролейбусом з кондиціонером у літню спеку на комфортному сидінні, то Луцьк мало чим відрізняється в цьому від Барселони чи Варшави.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook