У Луцькому міськрайонному суді на Волині другий рік слухають справу за позовом Віри та Олександра Швейгерів. Їхню двокімнатну квартиру по вул Коновальця продали за комунальні борги у квітні 2016 року.

Це перший і поки єдиний такий випадок в Україні. На думку сторони позивача, державні виконавці не мали права цього робити. Нині вони та новий власник квартири є відповідачами у цій справі. Швейгери переконуть — не були поінформовані, що квартиру продадуть. Тому хочуть повернути своє житло. Їхній захист наполягає — відбирати житло за комунальні борги заборонив прем'р-міністр України Володимир Гройсман.

Швейгери не платили за комунальні послуги з 2012 року, заборгували близько 50 тис. грн. Їхню квартиру продали за 446 тис. грн. Після погашення боргу різницю мали повернути жінці та її онукові.

28-річний Олександр Швейгер з дитинства проживав із бабою. Його матір сиділа у в'язниці, померла, коли Олександрові було 14 років.

"Щомісяця ми виплачували за комуналку приблизно 20% з бабусиної пенсії. На решту — жили. Наскільки могли, платили. Був у Польщі два місяці, були плани, як цей борг погасити", – розповідав тоді чоловік, передає "Сегодня". 

Слухання справи вкотре перенесли, щоб дати час на ознайомлення із матеріалами представникові нового власника квартири.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter