Луцьк – серед семи міст в Україні, в яких тепер доступна послуга зміни місця реєстрації через державний мобільний додаток «Дія».

Читайте аткож: Які документи потрібні для вступу дитини у перший клас

Також там з’явилась функція заміни посвідчення водія, – повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров – пише «Українська правда».

«Сьогодні ми презентуємо нові — надзвичайно важливі та зручні послуги для користувачів Дії, які зможуть ще більше відчути зручність від використання цифрових послуг. Для автомобілістів ми запускаємо заміну посвідчення водія через мобільний додаток «Дія», – сказав посадовець.

«Вже зараз ми запроваджуємо електронну зміну реєстрації місця проживання. З початку ця послуга буде можлива для мешканців міст Київ, Харків, Вінниця, Луцьк, Рівне, Маріуполь та Кривий Ріг. А до кінця року – для всієї України», – додав він.

Читайте також: Українці зможуть прописуватися онлайн

За словами заступника Авакова, незабаром буде запроваджена можливість доставки посвідчень водія прямо додому. 

Щодо зміни місця реєстрації, то для використання цієї можливості необхідно мати лише ID-паспорт. Зареєструватись у власному житлі можна буде без додаткових погоджень, в іншому випадку – необхідне буде отримання електронного погодження реєстрації від власника житла. 

Зміни будуть проведені протягом доби автоматично. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook