У Луцьку можуть розшитири три амбулаторії сімейної медицини, так як вони мають занадто малу площу, аби розмістити усіх пацієнтів, які приходять за медичними послугами.

Читайте також: У селі на Волині закривають пологове відділення: де народжуватимуть породіллі

Про це луцькі депутати розмовляли під час засідання постійної комісії з питань соціального захисту, материнства та дитинства, освіти, науки, культури та мови 16 серпня, передає ІА Волинські Новини.

Так, депутат міської ради Тетяна Янчук зазначила, що під час минулого Дня депутата луцькі обранці громади відвідали медичну амбулаторію на вулиці Львівській. Під час візиту вони виявили, що амбулаторія має критично малу площу на 16 тисяч населення мікрорайону. З її слів, свого часу таку проблему помітив й начальник управління охорони здоров'я Луцької міської ради Микола Якимчук, який уже піднімав питання про те, аби відділення Укрпошти, що розташоване поряд, поділилося площею.

"Біля амбулаторії – зовсім малесенька територія. Разом із тим, ця амбулаторія дуже наповнена. Я вважаю, що під час розподілу бюджету необхідно передбачити кошти на те, щоби розширити цю амбулаторію, збільшити площу і облаштувати парковку для автомобілів, щоб людям було зручно під’їжджати до лікарні, особливо мамам з дітьми", – звернулась депутат до членів профільної комісії.

Читайте також: На Волині люди перекрили трасу через закриття лікарні

Натомість депутат Алла Надточій зазначила, що не тільки амбулаторія на вулиці Львівській потребує розширення та ремонту, а й ще мінімум дві – у районі залізничного вокзалу та ДПЗ.

"В амбулаторії на Львіській дійсно обслуговується набагато більша кількість людей, ніж, скажімо, на Вересневому, де ми все привели до ладу. Коли до амбулаторії прикріплені 16 тисяч людей, а місця немає – то це дуже погано. Така ж проблема є й в амбулаторії у районі залізничного вокзалу. Попри те, що кількість населення збільшується, амбулаторія у жахливому стані. Зокрема, на другому поверсі медичної установи потрібно робити капітальний ремонт. Трішки краща ситуація в амбулаторії на ДПЗ", – зауважила обраниця громади.

Вислухавши усі аргументи, члени комісії зійшлися на думці, що при формуванні бюджету особливу увагу слід звертати й на медичну галузь. Однак, на їх думку, питання медичної галузі потрібно узгодити з керівництва міста.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook